Totaal aantal pageviews

maandag 2 juli 2012

Trein

'Het is nu twee minuten voor elf dames en heren, we naderen precies op tijd station Purmerend. Denkt u aan uw eigendommen en het team van deze trein wenst u verder nog een plezierige avond'
Het feit dat we Zaandam waren binnen gereden op tijd was al eerder luid en duidelijk vermeld.
We moesten er om lachen en hebben ook even een applausje laten horen, maar eigenlijk is het toch te gek voor woorden dat je blij bent als een trein op tijd rijdt en dat ook de bemanning dat blijkbaar een vermeldenswaardige gebeurtenis vindt.
Afgelopen week hebben we heel wat getreind. Dinsdag gingen we met de trein naar Amsterdam en zouden daar overstappen op de trein naar Brussel. Helaas, helaas. 'De trein naar Brussel rijdt  niet', kregen we te horen. En dat was erg vervelend,  want dan zouden we in Brussel niet onze gereserveerde plaatsen in de Eurostar naar Londen kunnen halen. Er zou wel een Thalys rijden. 'Als u het nu daar even uitlegt mag u misschien wel mee' zei de behulpzame conductrice. 'Ja hoor' zei de conducteur van de Thalys, 'wij hebben wel plaats, maar dat moet u natuurlijk wel betalen. Dat is zeventig euro per persoon'. 'Ja maar we hebben al betaald tot Londen'. 'Ja maar dit is de Thalys, dat is een andere maatschappij'. Nou ja, we wilden toch wel graag naar Londen dus we besloten dan maar de Thalys te nemen en de kosten bij de NS te declareren. Helaas bleek de Thalys toch vol te zitten. Gelukkig kreeg de Thalysmeneer medelijden en mochten we in het gangpad op een klapstoeltje plaats nemen. En wat de betaling betrof zou hij dan maar een oogje dichtknijpen. We waren al lang blij en zaten er heel redelijk. Bovendien ging het snel, we hadden in Brussel nog tijd over voor een terrasje.
Verder ging alles precies op tijd. Maar de terugweg vandaag weer niet hoor. Precies op tijd uit Londen vertrokken, precies op tijd op Brussel vertrokken richting Amsterdam Centraal. We waren al optimistisch gestemd, maar... 'Vandaag is de eindbestemming van deze trein Schiphol' kregen we kort voor aankomst te horen.
Enfin, we zijn thuis gekomen, maar voorlopig hebben we weer even genoeg van de trein!

1 opmerking:

Marga zei

stuur deze blog aub ook even naar NS!