Totaal aantal pageviews

donderdag 5 juli 2012

Depressie!

Deze Henk & Toos uit de krant inspireerde me zeer. Zelfs zo zeer dat ik dacht  mijn BMI maar eens te bepalen. En dat deed ik. Maar nu ben ik in een depressie. Het komt er namelijk op neer dat ik vijftien (15) kilo moet afvallen. Ik dacht eerst dat het een vergissing was en probeerde het ook nog ergens anders. Met helaas hetzelfde resultaat. Stel dat het me zou lukken hè die vijftien kilo. Stél... dan zou ik minder wegen dan op  mijn twintigste. Zelfs mijn superslanke dochter weegt meer en zij is ongeveer even lang. Ik weet heus wel dat er nog wat af moet, ik had gedacht een kilo of vijf. Met dat gewicht (dus het huidige gewicht min vijf kilo) kwam ik eens bij de huisarts en die zei dat het uitstekend was. En nu zou ik het liefst hebben dat iedereen zei: wat een onzin, belachelijk dat BMIgedoe. Maar ik ben bang dat dát niet gaat gebeuren, want het zal niet voor niets zo zijn bedacht. Grrr, vijfiten kilo. Dan moet ik nu stoppen met eten. En zes keer per dag gaan sporten. Nou voorlopig eerst maar eens een flink stuk chocola. Da's tegen een depressie!!!

3 opmerkingen:

KnutzEls zei

Dat is ook belachelijk dat BMI-gedoe. Ieder mens is anders, dus hoe kunnen we dan allemaal in zo'n tabelletje passen. Ik wed dat je bij deze site: http://fddb.info/db/de/lexikon/bmi/index.html
een heel ander beeld krijgt.
Daar is mijn gewicht "Normal", maar mijn huisarts kijkt nog steeds of ik het gewicht van een olifant heb.
3x raden aan wie ik me houd.....

Bertiebo zei

Hoera, op jouw site ben ik ook normaal, Els. Er werd hier ook met leeftijd rekening gehouden. Desalniettemin, die vijf kilo wil ik er wel af. Maar dat is toch echt wat anders dan vijftien!!!!

Nanos zei

Als ik twaalf kilo aankom, ben ik daar nog normaal. Jippie!
Ik ga natuurlijk geen twaalf kilo aankomen. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben er net zes kwijt.
Ik wist het wel. Ooit las ik iets over een studie van de Universiteit Wageningen waaruit bleek dat oudere mensen beter een wat hogere BMI kunnen hebben. Dan hebben ze wat reserve als er mankementen komen. Tot 30, stond er toen. Hier gaat 55+ nog verder.