Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 augustus 2016

Floris

Daar was-ie plotseling weer eens: Rutger Hauer.
Hij zag er niet meer zo uit als toen hij Ridder Floris van Rozemondt speelde in de serie Floris.
Maar dat kan natuurlijk ook niet, na bijna vijftig jaar.
Floris was een fantastische serie vond ik toen en ik was hartstikke verliefd op Rutger/Floris.
Mijn oudste zoon heeft me later de serie eens cadeau gedaan op dvd en ik heb er nog vaak met genoegen naar gekeken. Vooral op school. Was zeer bruikbaar bij geschiedenis.
En nu was er zomaar een extra aflevering opgedoken. Nou ja het was geen extra aflevering, het waren 11 minuten ongebruikte beelden. Ik zou ze graag willen zien. Echt heel graag.
Rutger Hauer... is nu een man van tweeënzeventig. Ik hoor eigenlijk nooit meer iets van of over hem.
Verder was er Sindala natuurlijk. Die was ook goed. De kinderen op school vonden Sindala misschien nog wel leuker dan Floris.
Sindala was de steun en toeverlaat van Floris.
Hij was een beetje geheimzinnig. Hij werd gespeeld door Jos Bergman, maar daar heb ik nooit meer iets van gehoord. Wel even gegoogeld nu natuurlijk. Sindala is kunstschilder geworden.


Misschien ga ik gewoon nog eens even lekker Floris kijken. Zo meteen!

6 opmerkingen:

Wieneke zei

Rutger Hauer woont in een boerderij in Beetsterzwaag, niet ver van mij vandaan. Ben hem wel eens tegengekomen in het bos, samen met zijn vrouw Ineke ten Cate. Zij is schilderes. Ik zei hallo en zij zeiden ook hallo :-) Hij speelt nog steeds in films.

Marloes Kreatief zei

nostalgie

Jolande zei

Grappig, ik heb een paar maanden geleden de hele serie nog eens online gekeken.

Mirjam zei

Ik heb hem een paar jaar geleden gezien in 'Bruidsvlucht' waar hij een kleine, maar wel belangrijke, rol speelde. Maar Floris... ja, die spreekt nog steeds tot mijn verbeelding hoor. Wat was ik daar weg van toen... Later, toen mijn meiden klein waren, werd de serie nog eens herhaald op tv. En mijn meiden vonden het toen net zo heerlijk...
Fijne middag,
liefs,
Mirjam

Villa Zeezicht zei

Ik denk dat ik net nog iets te klein was om het écht bewust te hebben gezien. Maar vaag herinneren doe ik me Floris en Sindala wel..

Emie zei

Deze foto zag ik ook in de krant en ik herkende Rutger bijna niet meer. Ik was niet zo'n Floris-fan maar heb nog wel het beeld voor me van hem uit Turks Fruit. Wat een stuk vond ik hem toen.