Totaal aantal pageviews

woensdag 24 augustus 2016

Ruilbiblio

Als ik mijn huis verlaat voor mijn dagelijks wandeling kom ik al heel snel in het dorp Berkhout.
Ik kijk onder het wandelen wat rond, maak eens een foto zo nu en dan. Gluur soms een beetje naar binnen en voor ik het weet ben ik Berkhout al weer uit.
Maar nu stond er tot mijn grote verrassing ineens een RUILBIBLIO.
Zo'n kast waar je zomaar een boek mag meenemen of een tijdschrift en waar je zelf ook boeken kunt inleveren waar je op bent uitgekeken, maar waar iemand anders best nog plezier van zou kunnen hebben.
De eerste keer dat ik deze kast zag, nam ik meteen een boek mee. Niet al te slim, want toen moest ik nog mijn hele wandeling volbrengen met dat boek onder mijn arm.
En het was een dikke pil: Reizen zonder John. Van Geert Mak.
Als ik het uit heb (maar dat duurt nog wel even) zet ik het gewoon weer terug. Het is een goed boek, maar ook voor mij geen boek dat ik nóg eens zal lezen.
Zelf heb ik inmiddels twee boeken in de kast geplaatst en die waren de volgende dag weg.
Ik vind zo'n initiatief echt heel erg leuk. Ik had het ook wel willen doen, maar de plek waar ik woon is ongeschikt. Er loopt bijna nooit iemand langs.

11 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Je kan bij mij ook neuze ,gaat best goed die bib in mijn tuin ,beter dan ik verwachte ,vind het erg leuk alleen denkt iedereen dat ze meteen alle boeken die ze kwijt willen met tassen kunnen droppen hier ,
Nou nee dat is nou weer niet de bedoeling ,
Maar ik word wel blij van deze dingen .leuk die bij jouw

Els04 zei

zo tof, ik wil dat ook :)

Jolande zei

Je ziet ze steeds vaker en ook bij het cachen ben ik ze al een paar keer tegen gekomen.

Emie zei

Geweldig hè. Ik heb er ook een opgericht in ons appartementengebouw en het werkt prima. Al heeft ie wel de neiging om 'over te stromen'.

Jeanne zei

Het lijkt wel een zomerrage. Een paar jaar geleden zag ik het al eens in Duitsland, maar nu schieten de boekenkastjes hier als paddenstoelen uit de grond. Leuk!

debora zei

waarom doen de mensen dit niet bij ons in Belgie,zooo leuk!
er is wel een initiatief van de gemeente:het is een heeeeel groot boek,gemaakt in hout,met een deur,noemt "ruilboek" en daar kan je boeken in en uithalen,het ruilboek verhuist om de zoveel tijd van deelgemeenten.heb er ook al eens in gaan neuzen want ik en boeken!!!

Jolande zei

Debora ik woon ook in Belgie en heb er al verschillende gezien.
Hier in de buurt van Leuven weet ik er zo al 3 te vinden.
Ze worden hier boekentillen genoemd, misschien eens op Google kijken of ze bij jou in de buurt misschien ook zijn.

Matroosbeek zei

Ja, een mooi initiatief. Ik zag ze al in Nederland én in België!

debora zei

langs deze weg wil ik jolande wel bedanken voor de tip,maar ik woon wel verrrr van leuven,ik woon in de westvlaanders op 1Ominuutjes van de franse grens.ik keek het wel even na op google,dank!ik hou het bij boekenkopen in alle vroegte op de rommelmarkten en vind daar ook schatten voor heel weinig geld!groeten debora

Marga zei

Bertie toch: dagelijks :))

Bertiebo zei

Ga zo door Marga, wijs mij er op. Maar... dit is geen spelfout. Het is een tikfout. Ook niet goed natuurlijk, maar minder erg