Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 augustus 2016

SillyHaar zag ik op een klein pleintje in Zutphen. Ik maakte een praatje, want ze zag er vermoeid uit, dus ik vroeg haar of het zwaar was. Ze vond van wel en vertelde dat ze er bijna drie jaar over had gedaan om een beetje ontspannen te kunnen fietsen hierop.
'Valt wel mee hoor', hoorde ik toen en toen ik me omdraaide zag ik er nog zo een.

Deze man maakte de fietsen zelf uit oud materiaal. 'Qua werk niet te betalen', vertelde hij. 'Maar qua materiaal misschien honderd euro'.
Zijn vriendin was wat terughoudend. Pas toen hij zei dat het prima was als de foto op internet kwam, vond zij het ook goed.
'Een beetje reclame is juist goed' zei hij, 'Ik heet Sylvester en ik noem de fiets Silly. Silly betekent ook vreemd en dat klopt! Silly frame'.

12 opmerkingen:

Wieneke zei

Wij zien hier ook nogal eens dergelijke ligfietsen, maar ik blijf het vreemde dingen vinden. Een neef van mij heeft er een en hij vindt het geweldig fijn en niet eng.

Jeanne zei

Sommige mensen zijn er lyrisch over, maar ik kan me er weinig bij voorstellen. Dat jij die mensen zomaar aanspreekt, dat durf ik dus niet. Wel leuk.

Ageeth Mooij zei

Dat lijkt mij geen makkelijke man. Nou hebben we allemaal wel een gebruiksaanwijzing, maar haar gezicht spreekt boekdelen.
Drie jaar! Hij had toch ook een ander soort fiets voor zijn liefje kunnen maken?!

baukje zei

Helemmal eens met Ageeth. Je zal er zo eentje hebben en dan ook nog met zo'n vreemde hobby en dan ook nog mee moeten fietsen!!!!!!!

Marthy Berends zei

Als ze er drie jaar over doet om ontspannen op haar fiets te zitten, klopt het frame niet. Sneu voor haar.

Vlimbouter zei

Als ik 's avonds uit mijn werk naar huis rijd, zie ik ook vaak een ligfiets rijden. Ik vind die dingen wel vrij gevaarlijk in het verkeer. Je ziet ze niet aankomen tussen de auto's en toch rijden ze vrij hard. En vermits er bij ons geen noemenswaardige fietspaden zijn, zou ik mij er toch niet in het verkeer mee wagen.

Sanne L zei

Leuke fiets seg en een mooie hobby. Ik wil dat ook wel hebben. Lekker relaxend.

miekequilt zei

Mijn broer is een echte fietser en zweert bij zijn ligfiets. Ik mocht er een keer op fietsen,maar vond het niks. Jammer dat deze vrouw geen passende fiets heeft.

Villa Zeezicht zei

Gaaf dat deze man ze helemaal zelf bouwt van eigen materiaal! Zit er echt vol bewondering naar te kijken! Enne, die mevrouw? Die moet wat mij betreft dan eens wat meer op haar strepen gaan staan ;o) Ik zou zeggen: Schat, je bekijkt het maar met je fiets, fiets er zelf maar lekker op, maar ik zoek mijn eigen modelletje wel.. Haha! Dus het ligt niet aan hem, maar aan háár!!

In de weer zei

Grappig al die verschillende meningen.

Gerry zei

Zet je een bijzondere fiets op je log en dan gaat het over de berijders.
Ik zie ze hier af en toe ook wel. Als je erop vertrouwd bent kan het hard gaan.

Lieve groet,
Gerry

Els04 zei

cool!