Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 augustus 2016

Voor de laatste keer GlassFever

Nu was er voor ons nog één lokatie te bezoeken, namelijk Het Dordts Patriciërshuis aan de Wolwevershaven.
Ik was daar in dat huis nog nooit geweest, wist niet van het bestaan van dit museumhuis af.
Maar misschien ben ik er toch geweest. Ik heb namelijk als kind ook een of twee jaar gewoond op de Wolwevershaven. Ik weet alleen niet meer in welk huis. En er is niemand meer aan wie ik dat zou kunnen vragen. Ik heb er vaak gelopen en me afgevraagd welk huis het geweest is.
Het was overigens een overgangsperiode, we woonden er (in) tot ons nieuwe huis klaar was en ik heb er prachtige herinneringen aan.
Dat huis stond namelijk in het water van de Oude Maas die er achter loopt. Je keek zo uit over de zeer druk bevaren scheepvaartroute. Een plek waar drie rivieren samen komen, de Oude Maas dus, de Beneden Merwede en de Noord.
Ik weet dat ik tijden op mijn knietjes voor het raam zat en keek en keek en keek. Verder herinner ik me van dat huis niks. Ik heb me nu dus lopen verbeelden dat het dit huis was.Met dit uitzicht:


Natuurlijk (daar gingen we eigenlijk voor) was er ook in dit huis heel wat glas te zien. O.a. van Klaas Gubbels.

En dit werk dat ik erg mooi vond, genaamd Escape from a Fairy Tale, van Ruud Schoemaker:


In dit pand genoot ik het meest van de ronde Maaskamer. Moet je je voorstellen, een ronde kamer met uitzicht op het water.

Enfin, dit was de derde lokatie. Er was nog een vierde lokatie, maar die was dicht op dinsdag. Het Dordrechts Museum is dicht op maandag. Hier vind je verder alle info die je nodig hebt: klik

Nou, ik heb jullie nu wel genoeg verveeld met Glassfever. En ik hoop dat ik heb duidelijk gemaakt dat zelfs als je niet zo heel erg van glas als kunstvorm houdt en zelfs als je geen vriendin hebt die het wel superleuk vindt en waar je een gezellige dag mee hebt, zelfs als je geen Dordtenaar bent, dat er zelfs dán genoeg te zien en te beleven valt.

9 opmerkingen:

Emie zei

Ah...die kan van Klaas Gubbels, wat een schoonheid. Museum S. vd Gijn meerdere keren bezocht maar al lang geleden, denk dat ik dat met de kleindochters weer ga doen. Ik ben weg van Dordrecht en jij hebt dat weer eens flink aangezwengeld.

Jeanne zei

Wat een leuk verslag. Ik krijg er zin in en ga op zoek naar iemand die mee wil!

Kitty zei

Ik ben nooit in Dordrecht geweest, hmmm...
Glas vind ik een fascinerend product. Ooit ben ik naar een expositie van Borek Sipek geweest in het Drents Museum. Ik heb toen het gedeelte met glas twee keer gedaan, geweldig.

Wieneke zei

Mij heb je er in ieder geval een plezier mee gedaan. Prachtig glas. Je zult toch een Maaskamer hebben, zeg....... Ik heb aan de Noord gewoond gedurende vier jaar. Vanaf 8-hoog keken wij zo uit op de rivier. Je had aan de visite geen kind, dat begrijp je wel :-)

KnutzEls zei

Gauw maar weer eens gaan naar Dordrecht. Je kunt ook zo lekker eten in Villa Augustus, vertelde Leo. Dus een aanleiding vinden om te gaan 😃 Glas vind ik mooi, dus verveeld heb ik me niet

Matroosbeek zei

Wat een prachtig zicht had je daar op het water! Een mooi verhaal...

Kitty zei

Als je trouwens heel graag weten wilt welk huis het was kun je dat misschien bij de gemeente opvragen. (Hoorn of Dordrecht) Die houden bij waar je allemaal gewoond hebt (op persoon) en wie er allemaal in een bepaald huis gewoond hebben (op adres). Ik weet niet hoe ver de digitale registratie terug gaat, ze hebben misschien niet alle fysieke stukken gedigitaliseerd, maar er is vast ook wel een papieren archief...

Bertiebo zei

Daar ga ik eens achteraan, Kitty. Thanks

Jeanne zei

Wat leuk om alles nog eens te zien en jouw beleving van de dag te lezen!
Het is idd een echte aanrader!
Jammer dat de Yardt gesloten was.
Was ook super geweest hoor, met een bootje varen naar een oude scheepswerf, die tot museum is geworden, en daar zowel de demonstraties ( o.a. glasblazen) als de eindproducten te aanschouwen.
Wie weet, komt dat nog een keer....
Leuk beschreven, Bettie!