Totaal aantal pageviews

vrijdag 8 juli 2016

IJsje

Een lieve jonge vrouw, die het prima vond dat ik een foto van haar en haar hondje maakte. Het was echt heel schattig. Ze had veel bekijks terwijl ze het beestje lekker liet smullen.

Ook nog maar een foto van de andere kant. Kun je het strikje ook nog zien.
Maar wat ik niet fotografeerde... toen het hondje genoeg had, likte het baasje zelf heerlijk het ijsje verder op. Ze leken allebei zeer tevreden.
En ik? Ik werd een klein beetje misselijk.
Onze eigen lieve Mac mocht vroeger wel eens (nou ja eigenlijk altijd) de slagroomklopper aflikken.
Als Mac alleen nog maar het geluid van de mixer hoorde, sprintte hij al naar de keuken.
Hij is ruim vijftien geworden hoor, dus zo slecht zal het niet geweest zijn.
Maar die klopper ging daarna onder een zeer hete Quookerkraan en ook nog in de afwasmachine.
Ik vind het zelf ook heerlijk om een klopper af te likken, maar om dat te delen met mijn hond? Omstebeurt? Ik ril alleen al bij de gedachte. Tja...


24 opmerkingen:

Jeanne zei

O, bah, nee.......!

Emie zei

Jasses!

Marleen zei

Ieuw!!

Anita Willems zei

Haha. Nou ja, het schijnt dat de hondentong erg schoon is, misschien wel schoner dan die van een mens. Mij is altijd verteld dat je het best een hond jouw wonden kan laten schoonlikken, dan krijg je geen infecties. Dat geloof ik best, maar ik ga dat overigens niet doen!

Wieneke zei

Hahaha, nee niet echt fris, maar ze zullen er allebei niet dood aan gaan. Het valt mij op dat hond en dame qua kleding erg op elkaar lijken :-)

Vlimbouter zei

Oei, nee, erg hygiënisch lijkt me dat niet. Ik zie onze poes doodgraag, maar ik denk niet dat ik samen met haar een ijsje wil delen.

pourquoi pas ??? zei

En weet je Bertiebo hond en kattebekkies hebben heel veel minder bacterie dan die van de mens. Ik zou niet zo gauw doen wat dat meisje deed maar echt vies ben ik niet van mijn beestjes.

mien zei

Als je een hond hebt is in aanraking komen met "hondenspuug" onvermijdelijk. Na het geven van een brokje...
Na het oprapen en gooien van de bal.... zou je eigenlijk je handen moeten wassen: ik veeg mijn spuughanden af aan mijn spijkerbroek, mijn kleinkinderen doen dat ook.... Mijn hond mag niet aan mijn eten likken, maar hij likt wel aan mij in een vlaag van aanhankelijkheid (althans "dat denk je dan", misschien vindt hij me gewoon lekker)en...mijn hond heeft een aanzienlijk grotere tong dan het mini-hondje op de foto.

Mien zei

En....pourquoi pas???
Een beet van een hond is niet zo gevaarlijk als een beet van een kat. Een hond geeft waarschuwingsbeten, als hij serieus doorbijt is de beet wel groter en zijn er meer verwondingen. Een kat bijt meteen serieus door (uitgezonderd de zgn. liefdesbeetjes). De verwondingen van een kattenbeet zijn klein maar diep, diep in de wond ontstaan ontstekingen. Een kattenbeet is vuiler dan een hondenbeet en de kans op serieuze infectie (kattenkrabziekte) is groot. Believe me, ik heb ervaring met beide beten. Na de kattenbeet is een orthopedische operatie zelfs overwogen. And I still love them both, dog and cat!!

Onlie Mie zei

Nu ben ik een echte hondenmadam maar dit gaat er volgens mij net ietskes over... En met hondenspuug in aanraking komen? Volgens mij iets anders nog dan aan hetzelfde ijsje likken...Niejenieje... doen we maar niet! :-)

Kitty zei

Ik voelde het al aankomen, echt smerig! En ik ken nog wel een paar hondenbezitters die er ook zo over denken, jak! Ik heb ook wel eens gezien dat een verjaardagsgast 'ergens bij mij op de buurt' samen met haar hond - met hetzelfde vorkje dus - een taartje zat te eten... Beschaafde mensen eten nog niet eens samen van hetzelfde vorkje, toch? Nou ja, een enkele uitzondering daargelaten dan... ;)

KnutzEls zei

Oeps nee. Ben als kind waarschijnlijk door een hond besmet met tbc. Dus nee, nee, neeeeeee

KnutzEls zei

Oeps nee. Ben als kind waarschijnlijk door een hond besmet met tbc. Dus nee, nee, neeeeeee

Ferrara zei

Blijkbaar gaat ook hier de liefde door de maag. Moet er niet aan denken om een lekkernij met een huisdier te delen.

matroosbeek zei

Neen, bah, dat gaat me te ver... ronduit walgelijk.

Pippa's Hus zei

Jakkel ik ben gek op Pippa maar samen een ijsje delen? Echt niet! XX Esther

Marthy Berends zei

Dierenliefde gaat soms wel erg ver....

Marloes Kreatief zei

Oh man ziet hier te schateren van de lach ,nou ben helemaal niet bang voor een hondelik enzo maar samen aan een ijsje likken doe ik echt niet hoor

Mrs. T. zei

Ieuw, dat zou ik ook niet doen hoor. Vind ik toch behoorlijk onhygiënisch.

Luz zei

Ik vind mensen viezer :) Zal nooit uit een glas of flesje drinken waaruit een ander (mens) gedronken heeft.

Villa Zeezicht zei

Ieks... never nooit niet! Ik vind het ongelofelijk smerig als ik zo eerlijk mag zijn!

AnjaM zei

Zou ik ook niet doen!
Hoe bevalt de Quooker?

Bertiebo zei

Het is op de afwasmachine na (die ik nodig had voor mijn eczeem, die ik anders niet zou hebben, maar waar ik toch blij mee ben,mijn handigste huishoudelijke ding. Ik ben een echte theeleut, drink de hele dag door thee of lauw water. En verder natuurlijk ook bij koken, altijd gekookt water klaar. Nou ja, je kan zelf wel bedenken waar het nog meer makkelijk voor is. We hebben hem al een jaar of zeven denk ik en nog nooit een klacht of een probleem gehad. Maar ja, ik kan Anna niet alleen bij de kraan laten, want als ze hem aanzet zijn de gevolgen ernstig. Dus ik denk nu even aan jouw kleinkind

Marga zei

brrr......