Totaal aantal pageviews

donderdag 7 juli 2016

Totaal door het dolle heen

Dat ben ik niet hoor, totaal door het dolle heen.
Zoals je ziet is het de titel van een boek en dat boek lazen we bij de leesclub van Els. Klik
Ik had nog niet van deze schrijfster Karen Joy Fowler gehoord en ook niet van het boek.
En dat is nu juist het allerleukste van deze leesclub, de keuzes die Els voor ons maakt, zou ik anders beslist niet gemaakt hebben. En (ik herhaal me zelf) dat zou jammer zijn geweest, want ook dit boek vond ik zeer de moeite waard.
Ik heb wel geluk dat tot nu toe alle titels van de leesclub in mijn bieb en dan ook nog op tijd aanwezig zijn. Maar dit terzijde.
Het verhaal:
De hoofdpersoon Rosemary heeft een zusje, Fern  en een broer, Lowell.  Ze leefden gelukkig op een boerderij met een betrokken moeder en een vader die een bekende gedragswetenschapper is.
Maar dan, als Rosemary vijf is, moet ze uit logeren en als ze terug komt is haar zusje verdwenen. Iedereen is ongelukkig  of boos.  Haar oudere broer verdwijnt later ook.
Daar wordt in het gezin niet over gepraat. Veel later probeert Rosemary, die haar zeer speciale zusje en haar broer vreselijk mist, te achterhalen wat er allemaal gebeurd is.
Rosemary is een ontzettende klets en om dat een beetje in te perken, zei haar vader haar ooit, het begin maar weg te laten en te beginnen in het midden van haar verhaal.
Dat doet Rosemary ook in dit boek en dat maakt dat je in het begin een beetje moet schakelen. Maar dat lukt best.
En dan zijn daar de herinneringen. Die zijn bij Rosemary soms vaag, soms scherp en anders dan bij de andere gezinsleden. Dat vond ik interessant en ik vroeg me af hoe dat zit met herinneringen.
Rosemary krijgt het moeilijk, heel moeilijk en de vraag is of zij de waarheid kan accepteren.
Ik denk het wel.

5 opmerkingen:

Els04 zei

Blij dat je steeds meeleest!

Pippa's Hus zei

Leuk! Helaas kom ik er niet aan toe om steeds mee te lezen maar mijn lijstje met nog te lezen boeken word steeds langer! XX Esther

Anoniem zei

Hebben jullie weleens wat gelezen van Alexander McCall Smith. Beetje light reading maar toch goed.

Bertiebo zei

Nee. Maar ik googelde even en ik zal eens kijken. Lijkt me leuk en light is lekker hoor

Anoniem zei

Oh, leuk dat je het zo snel oppakt. Een waarschuwing bij deze schrijver als je één boek van hem hebt gelezen, dan wil je ze bijna allemaal lezen. Veel leesplezier Inez.