Totaal aantal pageviews

woensdag 6 juli 2016

Bloemenlint, of hoe je op een wandeling in de regen toch leuke dingen ziet. Deel 3 (slot)Een bloemenlint, ik zag het vorig jaar al eens in Amsterdam Noord. Maar toen dacht ik dat het alleen ter verfraaiing was bedoeld van de omgeving.
Want fraaier wordt het zeker! Deze middenberm ziet er fantastisch uit. Het is in de wijk waar onze dochter woont en ik kijk er iedere keer met veel plezier naar.
Maar nu kwam ik er achter dat het niet zomaar vanwege de bloemen is, maar vooral ook vanwege de bijen

Op diverse plekken in Noord zijn bermen omgeploegd en ingezaaid. Het kilometerslange bloemenlint met wilde planten bloeit van het voorjaar tot ver in de winter. Dit is niet alleen mooi voor de buurt, maar ook hard nodig om het voortbestaan van insecten, vlinders en de honingbij te garanderen. De stroken zijn 1 tot 2 meter breed die samen een bloemenlint vormen waar bijen en vlinders nectar kunnen tanken. Bloemen en planten zijn ook goed voor andere dieren zoals egels en vogels die daar eten en schuilplekken vinden.
Het bloemenlint is een initiatief van Stichting Beelease, het Clusiuscollege en stadsdeel Noord.
Dat is mooi toch? Een heel goed initiatief vind ik. Bijen zijn belangrijk. En dat ik erg blij word van zo'n bermbeplanting is toch ook mooi.
13 opmerkingen:

Emie zei

Dat is inderdaad fantastisch. Wat zijn er toch veel goede initiatieven om de leefbaarheid te vergroten.

KnutzEls zei

Hier in de wijk ook bermen met veel bloemen. Soms lijkt of door een schilderij van Monet loopt of rijdt. En daar word ik ook vrolijk van.

Mapi zei

Heel goed initiatief, daar moet je toch blij van worden ...

Mrs. T. zei

In onze gemeente doen ze dat ook. Bloemzaadjes strooien en dan krijg je prachtige bloemenzeeën. Goed voor de ecologie en ook nog 'ns goedkoop want de gemeente hoeft een hele tijd niet te snoeien.

Matroosbeek zei

Kijk, dat is nu een prachtinitiatief! Winst voor de natuur, het onderhoud en de levensvreugde! Prachtig.

Els04 zei

geweldig!

Marthy zei

Daar wordt ik nou ontzettend blij van, niet alleen om de mooie bloemen maar ook om het achterliggende idee. Ook in mijn tuin zet ik zoveel mogelijk bloemen die fijn zijn voor de vlinders en de bijen. Het fladdert en zoemt bij mij dat het een lieve lust is.

Mirjam zei

Verrukkelijk, zo'n strook met bloemen. Daar worden we met z'n allen blij van denk ik. Wat staat dat toch mooi hè? Hier niet zulke mooie bermen, maar bij ons in het dorp worden de bermen ook niet direct gemaaid, ze laten nu alle grassen en bloemen langer doorgroeien zodat ze weer zaden kunnen maken voor het volgende jaar. Ook daar wordt ik blij van.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam

Jeanne zei

Goed dat er al meer oog is voor de natuur, ook in de stad.

Vlimbouter zei

Prachtig idee!
Ik weet niet of stokrozen ook bijen en vlinders aantrekken, maar in Brussel kom ik vaak door een laan waar ze rond elke boom stokrozen hebben geplant. Fleurige bloemen midden in de stad ... 't geeft een aparte sfeer.

Ageeth Mooij zei

In alle opzichten prachtig!

Jeanette Renting zei

De stad wordt zo een stuk gezelliger toch!?!?

Alet Venhuizen zei

Mooi initiatief vind ik en ook mooi om naar te kijken.