Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 juli 2016

Een half jaar

'Waarom was je nou zo chagrijnig woensdag', vroeg iemand me. Nou, nog afgezien van het feit dat ik sowieso echt niet altijd zonnig gehumeurd ben, had ik nu wel een beetje een reden vond ik.
Kijk, het zit zo:
Een normaal mens heeft misschien wel eens een koortslip. Dat heb ik niet, ik heb een koortsneus. Eens in de zoveel tijd (en altijd op momenten dat ik het niet kan gebruiken natuurlijk) verschijnt een puist op mijn neus en daar komt dan troep uit. Dat is het herpesvirus. Die puist is vervelend, maar verder niet ernstig of zo.
Helaas kan het wel ernstig zijn voor baby's onder de drie maanden. Het kan zelfs hersenvliesontsteking veroorzaken.
Nou is onze lieve Odin ruim boven de drie maanden. Sterker nog, hij werd precies op woensdag, onze oppasdag,  een half jaar.

Dus zetten Odins papa en mama een klein, schattig slingertje in de lekkerste truffels die ik ooit proefde en namen wij een halve taart mee. Niet voor de halfjarige, die is net toe aan een korstje brood. Maar wel voor zijn liefhebbende familie.
Nog steeds geen reden om chagrijnig te zijn toch?
Wel dus, want ik nam het zekere voor het onzekere en heb die dag mijn kleinzoon niet aangeraakt. Dus niet op schoot, niet verschonen, geen fles, geen hapje. Niks. Alleen kijken. Kijken is best hoor, maar niet de hele dag.


Overigens,  de kleine jarige zat er niet mee. Hij lachte me stralend toe en werd evengoed geknuffeld. Door zijn opa!
We waren zoals ik zei, laat thuis. En toen bedacht ik dat ik de volgende dag ook Noor en Jet niet zou kunnen aanraken. Die zijn per 1 juli weliswaar 4 maanden en dus ook ruim boven de leeftijd, maar ook hier nam ik geen risico.
Stomme koortsneus! 

Ps. Ik weet heus wel dat er ernstiger zaken zijn. Heus wel!

19 opmerkingen:

Wieneke zei

Jee, dat is vervelend, maar als het over is, dan haal je je schade maar dubbel en dwars in. :-)

Ageeth Mooij zei

Dat is goed waardeloos. Maar het zekere voor het onzekere nemen is ook goed!

Kitty zei

Niet ernstig maar wel vervelend. Ik heb het al mijn hele leven denk ik, koortslippen. Tegenwoordig is er denk ik meer over bekend. Toen Jasper pas (5wk te vroeg) geboren was en nog in het ziekenhuis lag mocht ik er van de verpleging best bij met een koortslip... Rob ben ik altijd gewoon blijven zoenen ;) en die heeft nooit iets opgelopen zo te merken, maar Laura heeft het wel. Dus dat zal mijn schuld wel zijn... :'(
Ik bewonder je vastberadenheid :)

Kitty zei

Enne... waar haal je die truffels?

Inge zei

Vervelend .... maar het gaat gelukkig (tijdelijk) weg, en dan mag je weer naar hartelust knuffelen!
Bij oudste hebben we ook zijn eerste halve verjaardag gevierd met een halve vlaai, was best speciaal, vond ik :-)

Pippa's Hus zei

Heel vervelend en niets aan, pijnlijk ook lijkt me.Volgende week maar dubbel knuffelen! XX Esther

Mrs. T. zei

Kan me voorstellen dat je daarvan baalt. Niet leuk. Zeker niet omdat het steeds terugkomt.

Lot zei

Hel vervelend dat herpes virus. Ik heb een plekje op zitvlak waar dat altijd opkomt. Vooral stress is bij mij de oorzaak van doorbraak. Gelukkig heb ik er veel minder last van dan toen ik nog werkt.

KnutzEls zei

Je bent een verstandige oma, die geen risico neemt. Dat is een grote PLUS. Dan is zo'n virus nog steeds om te balen, twee keer MIN, dat wel..... Hopelijk is het volgende keer over.

Anoniem zei

ach wat vervelend ja

Marloeskreatief zei

Oh bertie ik snap het helemaal ,juist dat kleine grut laat zich nog zo lekker knuffelen ,helaas even doorzetten en kijken maar .komt weer goed,maar dat weet je als geen ander

miekequilt zei

Wat sneu voor jou, maar ook voor de kleintjes die nu oma's knuffels moeten missen. Hopelijk kun je de schade de volgende keer weer inhalen.

Jeanne zei

Lastig en vervelend, dus je mag best even balen!

Marthy zei

Nou, ik zou er ook wel even pissig om zijn. Zo'n lekker joch vraagt erom om lekker geknuffeld te worden en dan de volgende dag ook de tweeling niet.....

debora zei

bij ons ben ik de enige die deze virus niet in mn bloed heb(mn man,dochter,schoonzoon en kleindochtertje zijn er gevoelig aan!).maar gelijk heb je ,beter voorkomen want mn kleinkind had eind vorig jaar een hersenvliesontsteking en wees maar zeker je staat doodangsten uit als je zo'n kleintje in het ziekenhuisbed ziet liggen(om nog maar te zwijgen van de ruggemerg-en hersenpunctie die ze doen),gelukkig zat het op haar ruggemerg en niet in de hersentjes en is alles weer ok

Els04 zei

beterschap!

Onliemie zei

Oh dat is niet leuk! Snel beter hoor... ik hoorde eigenlijk nog nooit over een koortsneus... Je bent wel een specialleke! Mocht dat een heel klein beetje troosten... (hoogstwaarschijnlijk niet...)

Katrien zei

Heel verstandig! De kleinkinderen boffen met jou.

Alet Venhuizen zei

Kan me voorstellen dat je ontzettend baalde.
Maar wel verstandig. Hopelijk kun je ze binnenkort weer lekker knuffelen.