Totaal aantal pageviews

donderdag 16 januari 2014

Crochet Along

Dit gaat m'n nieuwe dekentje worden, voor als ik lekker op de bank lig. Maar pas volgend jaar ben ik bang.
Ik doe namelijk mee met Crochet Along 2014.
De bedoeling is dat je iedere week de omschrijving krijgt van een paar randjes van die deken, met steeds verschillende steken.
En dan heb je als je iedere week braaf ' je huiswerk' doet, na een hele lange tijd een deken. Je hebt ook alle tijd om op je gemak alles te bestuderen,om eventueel iets uit te halen. Een haakarm zul je er ook niet van krijgen.  Dat vind ik echt leuk. Een superleuk idee. Van haar en van haar.
Het schijnt op dit moment een echte hype te zijn. Heel veel mensen doen mee.
Haakgarens overal uitverkocht, verhitte discussies op Facebook. Maar ook mensen genoeg om hulp aan te vragen. Ook de gedachte dat heel veel mensen zo'n deken maken en dat ze allemaal verschillend worden, bevalt me.
Ja,  het is geweldig.
Ik ben te laat begonnen, want ik wilde graag meedoen, maar kon geen beslissing nemen over de kleuren. En ik wilde er ook niet te veel geld aan uitgeven, want er liggen nog een paar afmaakdingetjes te wachten.
Ik raakte uiteindelijk geïnspireerd door de kleuren van een omslagdoek die Ambela maakte. Het is een beetje knallerig, maar ik ben blijkbaar in zo'n periode. Het zijn trouwens ook bijna dezelfde kleuren als in het dekentje dat ik voor Anna haakte.
Op dit moment heb ik zo'n zin om met oranje te beginnen, of met de felblauwe wol. Maar ja, dat gaat niet. Ik ben helemaal bij en pas vrijdag krijgen we  de steken voor de nieuwe week!
Crochet Along!!! Lekker rustig oftewel: iedere dag een draadje maakt een hemdsmouw in een jaar!

6 opmerkingen:

Wieneke zei

Dat is een erg leuk initiatief! Ik geloof dat ik ook maar mee ga doen, want voor nieuwe haaksteken ben ik altijd wel in. Een dekentje zie ik niet zo zitten, maar een 3-punts omslagdoek kan natuurlijk ook.

Stins zei

En zo is het maar net!
Mooie kleuren heb je uitgezocht...
En een knal periode klinkt goed toch ;-)?
Knal ze verder, liefs van Mirjam.

Jolande zei

Grappig, het blog dat ik hiervoor las ging ook al over crochet along, daarvoor had ik er nog nooit van gehoord.
Leuk om dit projekt van jou te volgen.

Jeanne zei

Wat een leuk idee! Ik ga even uitzoeken of ik ook nog mee kan doen....

Bettie zei

Natuurlijk kun je nog meedoen. Het gaat niet zo heel snel gelukkig. Na deze week 'moet' je zeven toeren af hebben. Ik ben net helemaal opnieuw begonnen en al bijna weer bij!

Jeanne zei

En ja hoor, ik ben begonnen :-).