Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 september 2015

Burrie

Hoorn, de stad waar ik woon, heeft een nieuwe burgemeester nodig. De huidige burgemeester 'promoveert' naar een grotere gemeente.
Vandaar dat we gisteren een papier in de bus kregen, waarop wij (de bevolking) kunnen aangeven wat voor soort burgemeester gezocht moet worden. Inspraak heet zoiets geloof ik.
Op de achterkant van het formulier kunnen we op een schaal van 1 tot 7 bijv. aangeven of de burgemeester daadkrachtig en snel moet zijn of juist wijs en bedachtzaam.
We kunnen zeggen of de nieuwe burrie op basis van gevoel moet kiezen of op basis van harde feiten. Moet hij formeel zijn of juist informeel (plaatje erbij van een ambtsketen en aan de andere kant een plaatje van een pullover. Moet hij zelf het woord nemen of anderen de ruimte geven.
Zo zijn er tien vragen en aan het eind kun je ook nog kort beschrijven hoe je jouw burgemeester ziet.

Ik vind het een nogal onnozele enquête en ik zal hem dan ook niet invullen. Mijn burgemeester zal benoemd worden zonder mijn mening.

6 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Haha ik dacht eerst al... "zouden ze in Nederland nu echt rekening gaan houden met de mening van de inwoners?"... niet dus... Wie zou zich in godsnaam bezig houden met het bekijken en in kaart brengen van al die meningen??? :-)

Marloes Kreatief zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Wieneke zei

Triest gedoe zonder enige waarde en ook nog eens geldverspilling. Een burgemeester wordt uitgezocht door de gemeenteraad, die op zijn beurt weer is gekozen door de burgers. Er wordt door de gemeenteraadsleden een profiel gemaakt en daarbij wordt dan de juiste kandidaat gezocht. De CvdK heeft trouwens ook nog heel wat in te brengen.

Anita Willems zei

Jouw gemeente doet wel zijn best. Het is vast een leuke projectgroep die daar mee bezig is geweest.
Ik deel de mening van Wieneke. Ik heb nooit begrepen waarom we een gekozen burgemeester moeten hebben. We - de burger - heeft toch al gekozen voor de gemeenteraad. Die vertegenwoordigt mijn stem.
Overigens is Geert W. (je weet wel wie ik bedoel) tegen het gekozen burgermeesterschap; een van de weinige keren dat ik het met Geert eens ben :-)

Marthy Berends zei

Volgens mij wordt hier niets mee gedaan. Hetzelfde met hoorzittingen: de burger wordt gehoord maar ondertussen zijn de plannen al goedgekeurd. Zoethoudertjes!
Ik ben tegen gekozen burgemeesters. Hier in Frankrijk heeft men het gekozen burgemeesterschap maar al die burgemeesters, zeker in de dorpen, zijn behoorlijk beïnvloedbaar. Dat draagt niet bij aan democratische besluitvorming.

Katrien zei

Ik hoorde een gesprek op BNR radio met iemand waarvan ik onder de indruk raakte. Het bleek de burgemeester van Eindhoven te zijn.