Totaal aantal pageviews

maandag 7 september 2015

X+Y

Het verhaal:  
Nathan, heeft autisme en beleeft een moeilijke puberteit. 
Hij heeft de plotselinge dood van zijn vader moeten verwerken en hij bindt zich aan niemand. Zelfs zijn moeder mag eigenlijk niet te dichtbij komen en mag hem bijv. ook niet aanraken. 
En dan ineens is er toch iemand die hem begrijpt, nl. zijn wiskundeleraar. Die heeft het zelf ook niet bepaald gemakkelijk trouwens, want hij heeft MS. 
Nathan is zeer goed in wiskunde en dankzij die leraar krijgt hij een plaats in het Engelse team voor de Wiskunde Olympiade. 
Daarvoor wordt getraind in Taiwan en Nathan ontmoet daar een heel lief en mooi wiskundemeisje. Ze worden verliefd en Nathan moet een keuze maken. Dat doet hij ook!

Ik vond het een hartverwarmende film. Ik las dat de film gebaseerd is op een ware gebeurtenis en ik kon me ook heel goed indenken dat het zo gegaan zou kunnen zijn. Zo'n eerste liefde en een speciale relatie met een leraar. Ik geloofde er in!

Ps.: Ik heb geen recensies gelezen, behalve die in het blad van het filmhuis en die was positief maar niet geheel betrouwbaar natuurlijk. Ze moeten wel bezoekers trekken tenslotte.
Maar ik kan de zure commentaren al voor me zien: teveel drama, zo werkt het niet, die leraar ook nog eens ziek, het ongeluk van de vader breed uitgemeten...
Niks van aantrekken! Helemaal niks!

2 opmerkingen:

Wieneke zei

Ik vertrouw altijd op jouw recensie, Bettie, en nooit op die van beroepszuurpruimen.

Livina Fluweeltje zei

Leuk, de filmtips die je geeft.
Het lijkt me wel een mooie film.