Totaal aantal pageviews

woensdag 9 september 2015

Biologisch

In Utrecht zagen we naast een grote Albert Heijn een kleine winkel: een biologisch Albert Heijntje.
Nu kan ik me dat lekkere gevoel van biologisch (zie etalageruit) best voorstellen. Het zal het gevoel zijn dat je goed bezig bent, dat je gezond leeft.
Daar kan ik zelf ook altijd erg tevreden van worden.
Biologisch... zonder chemische bestrijdingsmiddelen denk ik dan. En heel veel meer weet ik er niet van.
 In dit kleine winkeltje hadden ze allerlei biologische produkten, ik zag thee, chocola, zuivel. Je kunt er biologische koffie drinken, met een biologisch broodje erbij. Ongeveer de helft van de biologische produkten is ook bij de gewone AH te koop.
Ik zei al dat ik er niet echt het juiste van weet.  Maar toch kies ik in winkels vaak voor biologisch. Voor de zekereheid.
Ik moet me er maar eens een beetje in gaan verdiepen.
Ook in Utrecht zag ik een winkel Bag & Buy. In dezelfde straat. En daar werd ik echt enthousiast van. Ik erger me al jaren aan de belachelijke hoeveelheden verpakkingsmateriaal en weiger tasjes en zo. Maar zo'n winkel als deze: klik is echt fantastisch. Nu maar hopen dat goed voorbeeld goed doet volgen!

4 opmerkingen:

Villa Zeezicht zei

Mooi zo, die steeds groeiende belangstelling voor Bio!! Sinds een half jaar werk ik weer in een bio-winkeltje, en het is fijn om mensen uit te leggen waar deze manier van voedsel produceren voor staat!

Mirjam zei

Biologisch lijkt mij ook veel gezonder, zonder bestrijdingsmiddelen en chemische conserveermiddelen. Ook die winkel zonder verpakkingsmaterialen lijkt me helemaal geweldig. Zelf heb ik al een tijdje geleden een paar stoffen tasjes aangeschaft en nu hoef ik ook nergens meer zo'n plastic tas te krijgen. De plastic tasjes die ik nog in huis heb/had gebruik ik nu om plastic in te doen en het zo in de plastic-verzamel-afvalbak te doen.
Fijne dag vandaag,
liefs,
Mirjam

Els04 zei

Oh tof! Merci!!!

Marthy zei

Ik ben intolerant voor bepaalde toevoegingen in voedsel dus eet al vele jaren niets meer uit pakjes en zakjes, maak alles vers klaar. Met onze grote moestuin in Frankrijk ben ik reuze blij. Veel mensen hebben geen idee wat ze allemaal in hun mond steken, helaas.