Totaal aantal pageviews

vrijdag 11 september 2015

Art Zuid

Mijn Zeeuwse vriendinnetje logeerde in Amsterdam, in het huis van haar zus en zo kwam het dat we elkaar in Amsterdam ontmoetten en van de gelegenheid gebruik maakten om Art Zuid te zien.
Dat is een beeldenroute in Amsterdam Zuid. Van de Zuidas tot de Apollolaan. Langs die route staan zo'n 70 monumentale beelden opgesteld. Van internationale kunstenaars. Die ik eigenlijk niet ken, nou ja, ik (her)kende er een stuk of drie. De rest was nieuw voor mij. Ik ben meer van de schilderkunst en de fotografie.
Maar ik heb er erg van genoten. Soms zie je iets moois, soms zie je iets geks. Soms loop je er nog eens omheen en soms loop je er aan voorbij. Daarbij troffen wij lekker weer en liepen we ook gewoon bij te praten natuurlijk.

Maar ik kan wel zeggen dat ik dit beeld het allermooist vond. De zus van mijn vriendin ook, die fietst soms een extra rondje om er nog eens heel goed naar te kijken:
Het beeld is van Jaume Plensa, een Catalaanse kunstenaar en is getiteld: Duna.

Wat ik ook leuk vond is dat wij op de terugweg eigenlijk even iets wilden drinken op het kleine terrasje bij de start van de route. Maar er was geen toilet. Er werd gezegd dat we gewoon gebruik mochten maken van het toilet van het Hilton, aan de overkant.
Niet  een hotel waar we dagelijks neerstrijken, sterker nog, ik was er nog nooit geweest. Maar toen we er eenmaal waren, voor dat toilet,  besloten we er ook thee te drinken. Veel te duur natuurlijk, maar wel een heerlijk terras. En deze beroemde foto:Ps.: je kan nog net... tot 20 september.