Totaal aantal pageviews

woensdag 23 september 2015

Vraagje


Ik ben gewoon nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar wat jullie vinden van de (waarschijnlijke) aankoop van deze twee -  ongetwijfeld prachtige -  schilderijen van Rembrandt.
Het Rijksmuseum Amsterdam moet nog wel even 80 miljoen vinden, maar nog eens 80 miljoen komt uit verschillende potten van verschillende ministeries en schijnt door de politiek te zijn goedgekeurd.
Dat is nog al wat! 
En ik kan me zo voorstellen dat mensen die naar de voedselbank moeten, ik noem maar wat, dat op zijn zachtst gezegd niet zullen begrijpen. 160 miljoen voor twee schilderijen.
Als je had mogen stemmen over wel of niet dat bedrag uitgeven voor deze kunst, wat had je dan gestemd?

14 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Gezien de huidige toestand in Europa, vind ik het nogal onverantwoord...
Ja, ik kan begrijpen dat Nederland die twee schilderijen graag terug in bezit krijgt. Maar net nu ?

Villa Zeezicht zei

Tja, ook bij mij twijfel.. of eigenlijk niet! Ik kan me niet neerleggen bij de bezuinigingen op de ouderenzorg, dat vind ik zo ongelofelijk wrang!!! Nee, voor mij gaan mensen dan toch altijd eerst, zeker de ouderen die ons land weer opgebouwd hebben door hard werken en nu in de steek gelaten worden! Dan maar geen schilderijen!!!

Marloeskreatief zei

Nou nee ,even niet ik vind als de portomonnaie het niet toe laat en zo is het toch op dit moment dan kan het dus niet .
Er zijn belangrijkere dingen denk ik dan is maar niet een bedrag zeg!

Wieneke zei

We hebben in dit land schilderijen genoeg. In alle musea staan enorm veel schilderijen en ook andere kunstwerken in de opslag. Ze kunnen niet eens alles tentoonstellen ook al zouden ze er jaren over mogen doen. Volkomen getikt deze aankoop in deze tijd waar zowat alles wat écht nodig is kapotbezuinigd is, maar als we het daarover gaan hebben...... :-(

Pippa's Hus zei

Ik hoorde het op het journaal, en ik vind het belachelijk.
Zowiezo, zo veel geld voor een schilderij. Laat ze het lekker naar de ouderen of scholen doen. Of vluchtelingen of.....Zoveel dingen wat zou kunnen. XX Esther

KnutzEls zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
KnutzEls zei

Dat de schilderijen verkocht worden voor zo'n prijs, belachelijk. Ze zijn prachtig, waardevol beslist. Msar 160 miljoen. De staat der Nederlanden en de verkopers zijn beiden niet wijs. De verkoper had ze ook in bruikleen kunnen geven. Dat was pas een groots gebaar geweest. Dan was er nog geld geweest dat beter gebruikt had kunnen worden.

Jolande zei

Ik kan het niet beter zeggen dan Wieneke.
En Els heeft helemaal gelijk over dat de verkoper ze in bruikleen had kunnen geven, deze schatrijke familie heeft dit geld absoluut niet nodig.

Madelief Weideveld zei

Stel dat je moet kiezen tussen vakantie of sport voor je kinderen, dat nieuwe kleren niet makkelijk kunnen worden gekocht......dat je zelden naar het theater kunt en dat je steeds vaker zorg moet verlenen aan je ouders die heel veel dingen niet meer alleen kunnen en geen extra hulp kunnen betalen....koop jij dan een nieuw schilderij boven de bank? Ik geloof dat ik zou kijken wat ik zou kunnen verkopen.
Dank je wel voor deze vraag.
Dag, Madelief.

Marga zei

ik ben hartstikke tegen! zie boven voor de redenen waarom! :(

Es zei

Zag m vanmorgen al voorbijkomen je vraag, we hadden gisteren deze discussie ook in de woonkeuken. Maar ook ik ga voor een nee, wat niet in de knip zit kun je zeker niet uitgeven...
De zorg is momenteel zorgelijk dus ik weet een betere bestemming!
X Es

anneke broos zei

hoewel ik heel graag naar musea ga en ook het belang er van in zie,
Ik ben nu gewoon ,,helemaal,,tegen.de redenen zijn door mijn voorgangsters al goed verwoord.
groet van Anneke*

Hanneke zei

Het kost 500 tot 600 miljoen om het Binnenhof op te kalefateren. Daarvoor moet de club van volkvertegenwoordigers tijdelijk verhuizen. De Tweede Kamer gaat tijdelijk naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Om dat geschikt te maken wordt daar voor veertig miljoen verbouwd. Dat is pas weggegooid geld. Veertig miljoen! Dat is pas echt geld over de balk smijten. Zo zijn er wel meer voorbeelden te bedenken bij het merkwaardige uitgavepatroon van onze overheid, denk aan mislukte ict-avonturen, enzenz.
Die schilderijen zijn blijvend. Van mij mag het.

Emie zei

Met Hanneke eens, van mij mag het ook. Ik vind óók dat er meer geld moet naar de gezondheidszorg, begrijp me niet verkeerd. Het geld wordt naar mijn idee niet goed verdeeld. Maar altijd als er sprake is van een grote kunstaankoop breekt er een storm van protest los. Kunst en zeker die van Rembrandt, is beter af in een museum en niet bij particulieren.