Totaal aantal pageviews

zondag 20 september 2015

Dam tot Dam

Vandaag gaan mijn man en onze twee zoons de Dam tot Damloop doen. In verschillende categorieën trouwens. Oudste is een echte hardloper en loopt de wedstrijd, jongste loopt gewoon ongetraind omdat hij het leuk vindt en mijn man loopt met het bedrijf waar hij vroeger werkte.
Eigenlijk zou ik wel willen dat ik het ook kon, die 16 kilometer. Ik kan wel een stukje hardlopen hoor en doe dat ook regelmatig. Maar 16 is me gewoon te ver.
En dus besloten schoondochter (die ook hardloopt, maar ook niet zo ver) en ik, al heel lang geleden, om dan maar de Dam tot Dam wandeltocht te proberen. Je kunt kiezen uit 10, 20, 27 en 42 kilometer. Wij kozen voor de twintig.
Maar schoondochter kon vanwege haar zwangerschap dat niet meer doen en dus moest ik alleen. Ik zag er een beetje tegenop en had er ook niet echt zin in. Maar ik ging toch, gisteren.
Ik was nog maar net van start toen ik op mijn schouder werd getikt: 'Hee, mevrouw van de Griend'. Het was mijn zwager Paul. Ik wist dat hij ook zou lopen, maar ja er doen 16.000 mensen mee, dus de kans dat ik hem zou ontmoeten was klein. Grappig dat het dan toch gebeurt.
We hadden niks afgesproken, omdat Paul een echte wandelaar is. Hij heeft al meerdere malen de Nijmeegse vierdaagse gelopen, dat zegt wel genoeg. Zijn tempo zou dus te hoog voor mij zijn.
Nou kon je het eerste deel van de tocht, door de Jordaan en met het pontje over naar Noord, ook moeilijk harder lopen, zo druk was het.
Later had Paul makkelijk sneller kunnen lopen, maar hij bleef gezellig met mij meelopen. Echt lief! Hij liep langzamer dan gewoonlijk en ik sneller, want ik deed natuurlijk wel mijn best.
Al kletsend schoot het best snel op, het weer zat mee, ik kreeg geen blaren en we finishten veel sneller dan ik had verwacht. Niet strompelend of zo, ik had heus nog een stukje verder kunnen lopen. Die 27 was wel haalbaar geweest. Maar 40 niet hoor.
En nu ben ik best trots op mezelf en blij met de medaille. Ja toch, voor iemand die nooit wandelt...

De organisatie was trouwens heel goed. Ik stond er van te kijken. Overal toiletten, bij de start een pakje Sultana's mee. Onderweg een stolletje, later een stukje fruit, nog een keer een appel, twee keer water.
Snelle doorstroom op de stempelposten. Ja heel goed allemaal.

5 opmerkingen:

Marga zei

knap hoor, ik doe het je niet na!

Marthy zei

Ik zou hem graag een keer meelopen, maar om die tijd zijn we nooit in Nederland. Goed van je dat je de wandeling uitgelopen hebt en wat voel je je dan na afloop voldaan, hè.

Marloeskreatief zei

Goed van je ,ooit heb ik hem ook eens gedaan ,maar het is wel een massa mensen.........jullie hebben geboft met het weer gelukkig

Pippa's Hus zei

Gefeliciteerd! Wat goed van je! En gezellig dat je je zwager tegen het lijf liep. XX Esther

Livina Fluweeltje zei

Knap hoor, zonder trainen 20 kilometer lopen!