Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 december 2016

La La Land

Nadat ik mijn filmtopvijf had gemaakt, zag ik nog twee films. Ik dacht als ze beter zijn dan die vijf, verander ik het in een topzes of een topzeven. Maar dat vond ik niet nodig.
De eerste 'extra' film was La La Land, een film die hoog geprezen wordt. En terecht, ik vond het een bijzondere film en ik heb er van genoten.
De film wordt ook afgekraakt. Toen wij er waren verlieten zes mensen de zaal na een minuut of tien. Dat had ik in het filmhuis nog niet eerder meegemaakt. Het is 'not done'. Het hoeft natuurlijk niks te zeggen, maar mijn dochter was een dag later naar dezelfde film op een andere locatie en ook bij haar hadden mensen de bioscoop verlaten. Haar vriendinnen vonden het trouwens niks, maar zij wel.

Ik moet zeggen dat ik de eerste tien minuten ook moeite had om het allemaal te volgen en de verbanden te zien, maar daarna was het gewoon een mooie film, met twee fantastische hoofdrolspelers namelijk Emma Stone (als Mia) en Ryan Gosling (als Seb). Alleen al voor die twee acteurs zou je de film moeten zien. Die Emma met haar ogen, wat een sprankelende actrice. Echt een plezier om naar te kijken. Dat woord sprankelend is op de hele film van toepassing. Sprankelend en charmant.
Het verhaal:
Sebastiaan is een beginnend jazz-pianist met grootse plannen en Emma ambieert een toneelcarrière. Het lot brengt hen samen, ze worden verliefd en gaan van elkaar houden . Maar ja het leven is druk en hectisch in La La Land en als ze succesvol worden, allebei, moeten er keuzes gemaakt worden.

Een musicalfilm, een ode aan oude musicalfilms een dramady, zo wordt de film geafficheerd.
Het is gek ik vond het niet eens zo musicalachtig en zeker niet in de zin van de mensen komen elkaar tegen en barsten dan ineens in gezang uit. Dat is wat musicalhaters altijd aanvoeren. Maar zo was het niet.
En dramady... daar zit als ik het goed begrijp het woord comedy in. Dat heb ik ook gemist. Ik vond het geen komedie.
Met een prachtige openingsscène en een eveneens prachtige (bijna) slotscène, heb ik van de film genoten.
Ik gok dat er wel een Oscar verdiend gaat worden. En ik krijg zelf zin om nu eens een echte oude musicalfilm te zien. De enige die ik kan bedenken is Singing in the Rain. Moet maar eens op zoek.
Een trailer laat ik alleen zien als ik de film goed vond. Bij dezen dus:
De andere film die ik zag, was: In de zevende hemel. Een Nederlandse muziekfilm.Geen musical, maar een film waarin bepaalde liedjes zijn toegevoegd aan bepaalde scènes.  Best aardig hoor. Maar daar blijft het bij.


7 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Die weglopers hadden eerst naar de trailer moeten kijken...dan waren ze vast niet weggelopen. Of het waren "thrillerfilm"mensen en dan hadden ze gewoon een totaal verkeerde keuze gemaakt... ik weet het nu al... ik blijf zitten tot op het einde! Het lijkt me een machtig mooie film. Dankjewel voor de tip!

Ineke Jonker zei

Ik lees allemaal positieve reacties over Lala land dus ik ga er zeker heen. Weglopen uit de Bioscoop vind ik prima.ooit ben ik lang geleden uit de zaal gelopen bij 'a fish called Wanda'.

Bertiebo zei

Ik vind het ook prima. Alleen het is not done in ons filmhuis. Zoals het ook niet de gewoonte is om op te staan en te vertrekken tijdens de aftiteling. Zelfs al zou die in het Chinees zijn.

Wieneke zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Bertiebo zei

Precies, Wieneke!

pourquoi pas ??? zei

Weer kippenvel. Ik zit eraan te denken om nog een keer te gaan. Ik vond het oogcontact wat ze steeds hadden zo intens. De muziek is ook zo mooi en die bijna laatste scène.......

Jolande zei

La La Land heb ik ook op mijn lijstje staan van films die ik wil zien.