Totaal aantal pageviews

zondag 11 december 2016

De kinderen van juf Kiet

'Ooooh... ik wil weer voor de klas',  dat was mijn eerste gedachte toen ik deze film zag. En aan het eind van de film dacht ik het nog steeds. Maar dit terzijde.

De titel geeft exact aan waar de film over gaat. Een groep kinderen, overal vandaan, ook uit Syrië, die in een dorp in Brabant les krijgen van een juf.
Juf Kiet.
Ik vond haar fantastisch.
En die kinderen vond ik ook fantastisch. . Vier van hen werden speciaal gevolgd: Haya, Branche, Leanne en Jorj. 
Getraumatiseerde kinderen. Angstige kinderen. Dappere, stoere, lieve, leuke kinderen.
Het zijn niet de gemakkelijkste kinderen; van deze vier zouden er zeker twee heel goed in het speciaal onderwijs hebben gepast. Zo herkenbaar.
Maar nodig is dat niet, want hun juf heeft de zaken prima onder controle. Respect.
Respect vooral omdat ze de kinderen niet alleen rekenen en schrijven leert, ze leert ze ook aandacht hebben voor elkaar. Kijken hoe een ander kind kijkt en wat dat zou kunnen betekenen. 
Ze heeft geduld en ziet vaak wat er nodig is. Een gesprekje of een nieuwe bril.
Hoe dan ook, als je geïneresseerd bent in onderwijs of/en in het vluchtelingenprobleem, maar vooral als je geïnteresseerd bent in kinderen... dan is dit echt een aanrader!!!!!!!!!!!
Met heel veel complimenten voor de makers van de film, Peter en Petra Lataster. Van filmen heb ik geen verstand, maar het zal niet makkelijk zijn geweest. Heel knap gedaan!
Kijk voor je zelf: hier is de trailer:
14 opmerkingen:

Neeltje zei

Zo, jij bent er op tijd bij! Leuk geschreven, ik krijg zin in die film!

Kitty zei

pfoehhh.... wat een moeilijke opgave, dat boze meisje, dattrieste jochie in de spiegel... Ik krijg bij dit stukje al een beetje buikpijn. Wat een kanjer die juf!

Ageeth Mooij zei

Ik heb de trailer bekeken met tranen in mijn ogen. Zo'n juf voor alle kinderen...

Inge zei

Peter en Petra Lataster hebben ook ooit een prachtige docu gemaakt over de kunstenaar Ger Lataster en zijn vrouw (Peters ouders)

Unknown zei

Ik heb de film nog niet gezien. Ik las bij hetkind.org een artikel, waardoor ik twijfel om te gaan kijken. Zoveel mensen die juf Kiet geweldig vinden, maar er zijn blijkbaar ook vragen uit het veld. http://hetkind.org/2016/12/07/ook-kinderen-bijl-complimenten-stickers-en-aanmoedigingen-juf-kiet/

Waarom nog niet gekeken..... ik denk dat ik me kwetsbaar ga voelen als juf. Wat voor juf ben ik..... Dat ik ga spiegelen en dan weer ga piekeren.....

Ik ben benieuwd hoe u het ziet..... (volg uw blog al heel lang in stilte)

Jeanne zei

Dinsdag ga ik erheen. Ik ben erg benieuwd.

Els04 zei

Oh, ik hoorde Hanneke Groenteman er al over, mooi!

Pippa's Hus zei

Je maakt me nieuwsgierig. Deze film wil ik ook wel zien. Xx Esther

Emie zei

De filmladder van het filmhuis in Delft hou ik al twee weken angstvallig in de gaten, want deze film staat hoog op mijn lijstje. Heb Etre et Avoir meermaals gezien en stel me iets vergelijkbaars voor.

Vlimbouter zei

Ik vrees dat ze hem in België niet spelen (kan hem toch nergens vinden) wat jammer!

Bertiebo zei

Hoi Maaike, dank voor je reactie. Ik kom er nog op terug, oké?

Onliemie zei

Zou ik zo naar toe willen... wat een geweldige juf! Maar zoals Vlimbouter al opmerkte niet te zien in België... voorlopig toch niet. Zo jammer!

Marthy zei

Bedankt, net gereserveerd bij het Filmhuis. Ik kreeg de tranen al in mijn ogen bij het zien van de trailer dus er zal wel een pak zakdoeken mee moeten.

Anoniem zei

Ja, dat is goed.