Totaal aantal pageviews

maandag 13 maart 2017

Atc'sAtc's gemaakt door Michelle Beerbower en Ruby Donnelly
Ineens zit ik weer helemaal in de Atc's.
Voor de mensen die hier nog niet zo lang lezen, of misschien voor de eerste keer zal ik nog even vertellen wat een ATC is.
De letters staan voor Artist Trading Card. Het zijn hele kleine kaartjes van 64 bij 89 mm groot. En de bedoeling is dat zo'n kaartje een klein kunstwerkje wordt.
Eigenlijk is de maat van het kaartje de enige regel. Verder kun je de kaartjes maken zoals je zelf wilt. Tekenen, knippen plakken, stempelen, naaien, met tekst, zonder tekst,  het maakt niet uit, als de maat maar klopt.
Zelf ben ik van het stempelen of/en van kleine collages. Dat laatste vind ik geloof ik ook het leukst om te maken.
Als je dan een kaartje gemaakt hebt, zet je een scan of een foto in een album dat je aangemaakt hebt op Facebook of Flickr of zo. Daar zijn groepen voor.
En dan kunnen mensen jou vragen of je wilt ruilen en je kan zelf ook het initiatief nemen en andere mensen vragen om te ruilen.
De Atc's die je hierboven ziet, zijn gemaakt door Amerikaanse vrouwen. Ik kreeg ze vorige week.
Ik vind ze alle drie leuk. Of het nou kunst is of niet. Ik weet niet of je het hart goed kunt zien, maar dat is gevilt en dat vond ik een originele gedachte.

Het maken gaat met ups en downs bij mij. Ik had nu al weer een aantal maanden niks gemaakt, maar dan zo ineens als ik wat meer tijd heb, begin ik weer en dan kan ik zomaar een hele middag bezig zijn.
Ik doe het denk ik al zo'n tien jaar, dan kun je wel spreken van een hobby, vind ik.

Sommige mensen vinden het lastig om een Atc te ruilen. Ze hebben dan iets leuks gemaakt en willen dat kaartje eigenlijk niet kwijt.
Ja, soms heb ik uren aan een kaartje gewerkt en is het in mijn ogen mooi geworden en dan krijg ik een lelijke flodder terug. Ik gooide er vorige week eentje weg, dat was echt flut.
Maar meestal krijg ik iets leuks terug.  Dat appelkaartje, dat had ik niet kunnen maken, want ik kan niet tekenen en vilten kan ik ook niet trouwens.

Heb je nog meer info nodig, kun je hier kijken,  klik of gewoon even googelen of pinteresten, er is echt heel veel.
En ben je zelf een Atc-maker: ik wil graag ruilen. Mail me maar!10 opmerkingen:

Jolande zei

Daar ken ik jou dus van, van ATC's.
In mijn blogreader sta je ook onder het kopje atc's :-)
Dit jaar doe ik een promptjaar (elke dag een prompt) en daarbij zitten ook een aantal atc challenges.
Ik ben zo'n figuur die ze nooit ruilt, ik vind het formaat leuk om op te werken en heb ze ook altijd voor mezelf gemaakt, dat ruilen hoeft voor mij niet.

miekequilt zei

Enig! En een leuk formaat. Helaas zit ik niet op Facebook of pinterest dus houd ik het maar bij gewone kaarten.

Pippa's Hus zei

Ik heb daar nog nooit van gehoord maar wat een gepriegel! En wat knap! Xx Esther

Els04 zei

tof!!

Ineke Jonker zei

Hoi,ik had al eerder gelezen over ATC op jouw blog. Maar er nog nooit via andere weg over gehoord....en ik werk al mijn leven in kunsteducatie en tussen kunstenaars! Hoe gek kan dat zijn. Leuk dat het iets wereldwijds is!

Angie zei

Wat leuk. Ik ga even Googlen.

Kitty zei

Op het forum waar ik lid van ben bedenken we een onderwerp en maken we met een groepje een serie van vier. Een om zelf te houden en drie om met elkaar te ruilen. Ik heb er ook wel eens meer gemaakt of zomaar een paar voor mezelf. Ik moet nog eens bij je langskomen met mijn ruilboekje.;)

Bertiebo zei

Doe maar, Kitty. Erg ver hoef je niet, haha

Marloes Kreatief zei

Aaheb het ook een poosje gedaan zal eens kijken of er wat voor je tussen zitten ,er zitten zeker gevilte tussen ,je hoort me nog

Mirjam Kakelbont zei

Dit is voor het eerst dat ik over ACT's lees. Nooit geweten dat deze hobby bestond. Waar bloggen al niet goed voor is (-:
Dat gevilte kaartje vind ik mooi.
Ik doe aan Postcrossingen, en ontvang van en stuur kaarten naar iedereen over heel de wereld. Elke dag dat er een kaart in de bus valt, is weer een verrassing.
Nog veel plezier van je hobby.
Lieve groet.