Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 maart 2017

Earth Hour

 Beste Bettie,
Staat Earth Hour al in je agenda? Op zaterdag 25 maart vindt deze wereldwijde campagne van WNF weer plaats. Dan doen miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 175 landen om 20.30 u één uur lang het licht uit om te laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Een uur voor de natuur
Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Tijdens Earth Hour vragen we over de hele wereld op een symbolische manier aandacht hiervoor.

Doe jij ook (weer) mee?

Mijn antwoord is: ja, ik doe weer mee.
Ik maak me weinig illusies overigens.
Dat ik een uurtje in het donker ga zitten, zal de wereld niet redden. Ook nog niet als heel veel mensen dat doen in die 175 landen.
Maar op een of andere manier spreekt de gedachte me toch aan. Het is iets dat je makkelijk en met velen kunt doen. De aandacht wordt gevestigd op de gigantische klimaatproblemen.
In andere landen meer dan in Nederland heb ik het idee. Met deze actie dan hè. Toch zijn er hier ook aktiviteiten:


Kijk op www.wnf.nl/earthhour. en lees meer Lees meer over Earth Hour


2 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Alle aandacht is goed. Ik heb het gemist, maar weet het door jou op tijd. Onderwerp voor aan de keukentafel ;-)

Alet Venhuizen zei

Mooi om hier op deze manier aandacht voor te vragen. En alle kleine beetjes helpen toch......