Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 maart 2017

Alberta

Het leuke is dat er in ons filmhuis, Cinema Oostereiland een filmclub is opgericht.
Dat houdt in dat er een aantal films vertoond gaan worden voor de leden van die club. Films die nog niet in de bioscoop zijn.
Wij,  als filmliefhebbers zijn lid geworden, maar tot nu toe loopt het voor ons nog niet echt op rolletjes. De eerste film hebben we gemist. Dat was Jackie. Omdat ik die toch graag wilde zien, zijn we later gegaan, zonder filmclub. De derde film was deze week en ook die hebben we gemist. Jammer.
Maar de tweede film, Alberta, die zagen we.
Van tevoren kregen we een leuk mailtje

Beste allen der filmclub,
Ik ontvang een fijn bericht op deze vroeg morgen en geeft het meteen maar even aan je door.
Voor onze komende bijeenkomst, aanstaande dinsdag, heb ik Eddy Terstall uitgenodigd, de regisseur van de film Alberta, de film die dinsdag op ons programma staat.
Hij heeft mij laten weten dat hij graag aanwezig is om samen met ons zijn nieuwe film Alberta te gaan bekijken.
Eddy vertelt voorafgaand aan de film hoe de film tot stand is gekomen, de aanleiding etc. En gaat samen met ons na de film in gesprek. 

Dat zijn leuke dingen, toch? Dus we zagen en spraken Eddy Terstall en zagen zijn film: Alberta.


Het verhaal: Freek heeft een mooie vrouw en succes in zijn werk als reclameman. Maar hij (midlife-crisis) is niet tevreden en wordt erg verliefd op een jonge vrouw, Alberta. Zij haalt hem over om samen naar Alberta, Canada te gaan om te gaan schilderen. Als Freek eenmaal daar is, blijkt niet alles rozengeur en manenschijn. Alberta ziet wel wat in een mooie Indiaan. En Freeks vrouw duikt ook op. 

Ik heb af en toe hard op zitten lachen en dat kwam door de grappige dialogen. Echt grappig.
Maar verder? Mwah. Goed genoeg voor een gezellig avondje hoor, maar meer ook niet.
Goed gespeeld, dat wel. Door Daniel Boissevain en Eva Duyvenstein.
Maar Alberta werd gespeeld door Jamie Grant en zij speelt ook de vriendin in de serie KLEM. Een serie op tv die ik volg. Ik mag wel zeggen dat ik er midden in zit.
Twee keer een vriendin, dat werd me een beetje teveel en stoorde me nogal.
Veel is er verder van de film niet blijven hangen. Ik zag hem dus een paar weken geleden en moest diep nadenken over hoe het ook weer allemaal ging.

Nou, is er eens een komedie (ben altijd een beetje op zoek naar een film waar ik echt tranen om kan lachen)  en vind ik er niet heel veel aan. 't Is ook nooit goed!


1 opmerking:

pourquoi pas ??? zei

Ik hou erg van nederlandse films maar daar ga ik zelden voor naar de bioscoop. Het zijn vaak van die feel good films en ik hou meer van diepgang, films die je bij blijven. Ik ben nog steeds zon onder de indruk van Lion en alles wat ik in die film gezien heb. De armoede, wat er allemaal met die kinderen gebeurt, nooit kans op een beter leven. Ik merk dat ik de dingen nu ook anders bekijk zoals het hier in NL gaat.
Fijn weekend.