Totaal aantal pageviews

donderdag 16 maart 2017

Pluk een roos

Dit was het derde deel in de serie, die M.J. Arlidge schreef over inspecteur Helen Grace en haar bemoeienissen met haar team, haar baas en de seriemoordenaars waar ze (succesvol) op jaagt.
Vooraf even iets over de titel. In Nederland heeft men waarschijnlijk gevonden dat de titel van deel 3 in het rijtje moest passen van deel een en twee. (Iene miene mutte  en Piep zei de muis).
Kinderliedjes dus, evenals in de oorspronkelijke taal. (Eeny Meeny en Pop goes the Weasle).
Maar de titel van dit boek is in het engels the Doll's House. Dus die vertaling is een tikkeltje merkwaardig. Al is de dader wel boos.
Het verhaal:
Ruby wordt wakker in een donkere kelder, ontvoerd. Ze heeft geen idee waarom. Dat wordt haar duidelijk op het moment dat haar ontvoerder haar benadert. Hij noemt haar Summer.
Ruby begrijpt dat ze misschien maar beter mee kan werken. Ze vindt in een holte in de muur papieren van haar voorgangsters.
Ondertussen heeft Helen Grace door dat deze vermissing niet zo maar een vermissing is. Ze vermoedt meteen en zeker als er nog  een lichaam gevonden wordt, van een meisje met zwart haar en blauwe ogen, net als Ruby, dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Maar ze moet haar baas zien te overtuigen en de tijd dringt...

Ik vond M. J. Arlidge echt een ontdekking. Ha, straks eens kijken of deel vier ook al in de bieb is. Maar ik zeg he tnog een keer. Je kunt de boeken vast wel in een andere volgorde lezen. Maar verstandig is dat niet. Je zou dan vooral de gebeurtenissen rond en de ontwikkeling van Helen Grace missen en dat zou jammer zijn.


5 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Dankjewel voor je tips. Ik heb ze op mijn leeslijst gezet. Eens kijken of ik deel 1 bij de bieb kan reserveren. Het liefst lees ik boeken in het Engels maar die zijn slecht te verkrijgen in de bieb.
Zonnige groet!

Céline zei

Door jouw boekentips ben ik weer lid geworden van de bibliotheek!
Deze gaan zeker ook op mijn lijstje.

AnjaM zei

Ik heb ook van deze serie genoten! Deel 4? Hoe heet die? Ben benieuwd!!

AnjaM zei

Naar bed naar bed! Ik heb het gevonden. Nog niet hetboek, maar de titel!
hihi

Bertiebo zei

Oh, AnjaM ik dacht Klikspaan. Is hij dan al aan deel 5?