Totaal aantal pageviews

donderdag 31 oktober 2013

Kandelaartjes van de rommelmarkt.

Op die rommelmarkt in Boedapest, de grootste en de leukste waar ik ooit was, kocht ik ook nog deze kandelaartjes. Lekker klein, kon ik makkelijk meenemen. Ik betaalde 50 cent en was er blij mee. Thuis nog even kerstboomkaarsjes kopen...
Ja dat had ik gedroomd.  Nergens kerstboomkaarsjes te koop.
Eigenlijk wel logisch, want ik geloof niet dat er mensen zijn die nog echte kaarsjes in hun boom doen. Wij ook niet. Al heb ik nog wel een voorraadje houdertjes bewaard. Evenals een mooie herinnering aan echt brandende lichtjes in de boom. Met een emmer water ernaast en strenge instructies om er niet te dicht bij te komen en er vooral af te blijven. Ik kan bijna ruiken hoe het was.
Maar ja, geen kaarsjes dus. Gelukkig,  laatst in Haarlem, vond ik ze toch. Dus meteen maar een voorraadje aangeschaft. En het staat hartstikke leuk!

7 opmerkingen:

Stins zei

Oh leuk! Ik vond er ooit drie bij de kringloop, die vind ik ook zo schattig. Mét kaarsjes nog veel leuker inderdaad!

Jacqueline zei

Wat zijn ze erg leuk Bettie. Zo schattig. Ik heb ook nog de oude houdertjes voor in de boom. Weet je waar ik ze voor gebruik. Bij de kerstmaaltijd doe ik ze aan het bord, kaarsje erin staat heel erg gezellig aan tafel.

KnutzEls zei

Zoiets laat je natuurlijk niet zomaar staan, al is de prijs wel een aanslag op het vakantiebudget :-)

Bertiebo zei

Wat een goed idee, Jacqueline. Dat ga ik zeker proberen. Kaarsjes genoeg!

Therese zei

Leuk zo iets te vinden. Heb je ook meteen een vakantie herinnering. Boedapest, krijg ik ook al zin in!(Net gelezen over Praag bij Wieneke..)

A.de la Pierre zei

kerstboomkaarsjes zijn overal nog te koop hoor en de houders ook gewoon. er bestaat in 2013 zoiets als google. gebruik het zou ik zeggen.

Bertiebo zei

Tjee, wat ben ik blij met deze tip zeg, A. de la Pierre. Google!!!! Wow!!
Maar goed dit terzijde. Zoals ik al zei zijn kerstboomkaarsjes lang niet overal te koop. En houdertjes had ik nog zoals ik al zei!