Totaal aantal pageviews

vrijdag 18 oktober 2013

Wat ik ook nog even wil zeggen...

... is dit: de Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat het spotje van die triatleet bij de spoorwegovergang nodeloos kwetsend is en in strijd met de goede smaak. Het ministerie legt zich neer bij dat oordeel en het spotje zal zo snel mogelijk van de televisie verdwijnen. Ik was niet gekwetst trouwens hoor, meer verbijsterd, maar  HEEL GOED dat men tot inzicht is gekomen.

En nu zou ik alleen nog graag willen dat er een commissie komt die oordeelt over de verschrikkelijke Prem (ik heb geen zin om zijn achternaam op te zoeken) en dat die man dan op grond van dat oordeel een televisieverbod krijgt.
De brulboei blerde van de week in DWDD als de eerste de beste kleuter: Sinterklaas bestaat niet, Sinterklaas bestaat niet. Om even over half acht. Dan zijn er in sommige gezinnen echt nog kinderen over de vloer hoor. En de volgende ochtend werd het nog eens herhaald. Belachelijk!!!
En nu ik het er toch over heb:  ik ben opgegroeid met Sinterklaas en Zwarte Piet en ik ben toch beslist geen racist geworden. Mijn kinderen ook niet gelukkig. Daar was ook geen reden voor. Integendeel, Zwarte Piet werd en wordt altijd met groot  respect behandeld. Dus eh: Piet moet blijven!

6 opmerkingen:

Wieneke zei

Nee, dat is echt fout gedacht, Bettie. Alles wat in Nederland leuke traditie is, moet maar zo snel mogelijk verdwijnen. Dus ook Zwarte Piet. Smerig racisme is dat, hoor. Sinterklaas en de Kerstman kunnen er dan meteen maar achter aan. Huppekee!

Zaanse Zolder zei

Ach ja Prem, wat moeten we zeggen van die man, die is er altijd op uit om tegengas te geven.
Ik snap de ophef over Pietjes ook niet goed hoor, geen kind die het koppelt met racisme.

Marloeskreatief zei

Inderdaad gewoon blijven ,mooie traditie en dat gezeur erover hier in Nederland moet maar eens ophouden .laten we maar eens wat meer voor onze Nederlandse gewoontes opkomen .

KnutzEls zei

Natuurlijk moet ZP blijven! Er is teveel waardevols naar de k**** geholpen.

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik word er zo moe van: altijd weer de discussie over ZP. Hij blijft, hij hoort erbij!
xx

Unknown zei

We zijn het eens, Bettie!