Totaal aantal pageviews

donderdag 24 oktober 2013

Chez nous

Ik had zo'n zin in iets leuks. Niet in een film waar ik over na moet denken. Niet in een boek waar ik over na moet denken. Maar gewoon iets, nou ja, ik zal het woord dan toch maar gebruiken, iets feelgoods. En dat beloofde deze film te zijn, een feelgood film.
Het verhaal:
Chez Nous is de naam van een gezellig café. Kroegbaas Adje zit echter in de financiële problemen en na zijn dood zal het café waarschijnlijk worden overgenomen door de horecabuurman. Bertie, die Adje als zijn vader beschouwt, besluit samen met de vaste bezoekers te voorkomen dat het café dicht gaat. Samen met de tot dan onbekende biologische vader van Bertie, plannen zij een kraak om aan geld te komen,  tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het voorzien op een prachtig collier dat veel geld waard is en zich bevindt in een museum. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek en hopen met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade.
Ik vond het echt een hele leuke film. Grappig, een beetje spannend en soms ook een tikkeltje ontroerend.
Een prachtige rol van Alex Klaasen als Bertie, de dragqueen van de kroeg. Peter Faber is in vorm en Thomas Acda ook. En John Leddy als Adje niet te vergeten. Ik vond ook de muziek zeer geslaagd. Veel Anita Meier, omdat Bertie vroeger fantaseerde dat zij zijn moeder was die hem zou komen halen als haar carriere voorbij zou zijn. Leuk, leuk leuk!

1 opmerking:

Unknown zei

Klinkt goed! Ik houd 'm in gedachten!