Totaal aantal pageviews

vrijdag 25 oktober 2013

Potjes maken

Eigenlijk hè, eigenlijk als je me diep in mijn ouderwetse hart kijkt, eigenlijk zou ik het liefst zo'n doos willen hebben als deze. Ik zag hem op de rommelmarkt.
En dan zou ik graag willen dat salaris, pensioen enzo binnenkomt in een loonzakje. Ik ben oud genoeg om nog loonzakjes te hebben meegemaakt. Dan zou ik het geld lekker verdelen over deze doos en dan was alles heel erg duidelijk en overzichtelijk. Ik hoefde niet in te loggen, ik hoefde geen tancodes of iban of weet ik veel wat nog allemaal meer te onthouden.  Ik deed gewoon de doos even open en zou weten hoe de zaken ervoor stonden.
Ik had dan ook nog een echt spaarbankboekje en een deel van het geld zou ik naar de bank brengen zodat het bijgeschreven kon worden. Met de hand. Ik zou er ook zo weer wat af kunnen halen, gewoon mijn eigen geld ophalen bij de bank.
Niet alles zou in de doos of naar de bank gaan. Er zou ook een  geheim potje komen voor ik weet niet wat. Dat potje zou ik heel goed verstoppen, misschien verstopte ik er zelfs  wel twee.
Dat zou ik echt heel prettig vinden. Maar ja...

7 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

Ik ken een moeder met 7 kinderen die van heel weinig geld moest rondkomen. Als het vakantie was zat ze trots met een envelop op de bank en telde het geld dat ze (stiekem) gespaard had. Voor extra dingen in de vakantie. Ik vond dat altijd een geweldig idee....deed het ooit met AH-zegels...... Dag,
Madelief.

Bertiebo zei

Ja dat deed ik ook, met AH-zegels. Met alle zegels trouwens. Ik ben er nog maar kort geleden mee gestopt.

Marloeskreatief zei

Ja heerlijk ,daar verlang ik ook soms naar terug ....ha ha zou het aan de leeftijd liggen !!!!!!!!

Zaanse Zolder zei

ik heb zó een potje als dit op m'n zolder staan, van mijn moeder geweest die het ook écht gebruikte. Eigenlijk wel een goed plan om het weer tevoorschijn te halen want volgens mij heb je dan een veel beter overzicht. Zeker nu ik zonder werk zit en we écht moeten oppassen met wat we uitgeven.

Stins zei

Ik heb ook zo'n bakje! Maar ik bewaar er kleingeld in voor collectes...
Het ziet er idd wel heerlijk overzichtelijk uit; het is ook veel tastbaarder hè dan dat internet bankieren...

Nanos zei

En dan muntjes in de gasmeter :-)

KnutzEls zei

Mijn moeder was ook van de potjes. Overal stond wel een spaarpotje, voor stuivers, voor de telefoon. En ze had ook apart en buiten zicht geld weggelegd. Soms zo goed, dat ze niet meer wist waar. Dus kasten schoonmaken kon heel leuk zijn ;-)