Totaal aantal pageviews

zondag 7 december 2014

Sinterklaas

Voor je het weet is Sinterklaasavond weer voorbij. Het was hartstikke leuk vond ik.
Anna was blij met haar poppenhuis.


Haar ouders vonden het bordje leuk dat ik had laten maken. Net als vorig jaar trouwens. Ik heb nu bedacht dat ik elk jaar zo'n bordje wil maken met een eetfoto van Anna er op. Tot en met d'r tiende denk ik. Nog acht te gaan dus. En voor wie het ook leuk vindt: ik liet het hier doen, klik

Ik was zelf heel trots want ik had mijn twee zoons en mijn schoonzoon ieder verwend met een trui. Allemaal verschillend natuurlijk, want het zijn zeer verschillende types. Dat vond ik spannend, want je moet maar afwachten of het in de smaak valt en past. De truien mochten natuurlijk wel geruild worden, maar dat is toch minder leuk. Gelukkig werd het een succes, ze waren alle drie blij er mee en alleen die van oudste vond de verzamelde familie iets te groot (ik niet).  Dus die heb ik gisteren geruild.

Er was zelfs een cadeau, zoals dat hoort, heel klein, maar in een hele grote doos. Dat cadeau moest als laatste, zodat de hele avond nagedacht kon worden over de inhoud. Ik dacht dat het een kerstboom zou zijn, maar het was dus iets heel kleins, iets met muziek. Het pak zat voor de helft in sinterklaaspapier en voor de andere helft in verjaardagspapier. Want jongste zoon is vandaag jarig. Dat hebben wij 28 jaar geleden niet handig gedaan, maar ja...HET cadeau dat mijn man kreeg (niet van mij) vond ik ook echt een hoogtepunt. En omdat te kunnen begrijpen moet je mijn blogje over HET cadeau gelezen hebben. Dat kan nog hoor. Hier, klik.

De gedichten waren fantastisch. Er waren door schoonzoon gemaakte pepernoten, er waren hapjes. Ik had een pepernotentaart gebakken, die voor mijn doen vrij aardig was gelukt. Dochter blijkt opeens een ster in het maken van kroketten. Echt helemaal zelf hè, met ragout! En lekker dat ze waren. En schoondochter had een heerlijke salade gemaakt. Ze stuurde het recept gisteren op. Ik zal het hier nog wel eens laten zien. En al met al waren we pas om half twaalf klaar.  Het was in alle opzichten een heerlijk avondje.!!!


7 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Haha je echtgenoot zal wel heel blij geweest zijn met HET cadeau!? In ieder geval mooier dan die van de advertentie! Vind je niet?
Ocharme je zoon... alle feesten op 1 dag... hadden jullie dat nu echt niet beter kunnen regelen! ;-) In België wordt de Sint niet zo gevierd op die manier... maar met Kerst doen we het een beetje gelijkaardig. Dus hebben wij het nog te goed. Maar dat het gezellig was bij jullie dat zie je zo... en dat bordje met de "Anna"foto is heel origineel... volhouden tot haar 10 hoor! Dat gaat ze nog grappig vinden later!

Mirjam zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jolande zei

Ik vind die bordjes een geweldige traditie, dat moet later toch enig zijn voor haar.
Wat zit ze trouwens schattig te spelen met haar poppenhuis.
Bij de truien krijg ik nu visioenen van de 'foute' kersttruien (zoals in Bridget Jones Diary, die nu zo ontzettend in zijn) :-)
Oh en dan HET kado, ik lig hier weer dubbel, echt fantastisch, daar kan niets tegen op.
Gefeliciteerd met zoon, niet handig gedaan is maar net hoe je het bekijkt/viert.
Ik ben zelf vlak voor Sinterklaas jarig, maar heb dat nooit erg gevonden.

Bertiebo zei

Sorry, Mirjam, ik klikte geheel per ongeluk je reactie weg. Ik wilde op je naam klikken om op je blog te komen, maar dat ging dus fout. Echt iets voor mij.

Ingrid Orens zei

Haha gewéldig, je man heeft dus ook echt hét cadeau gekregen !!! En wat vond hij er eigenlijk van ??
De bordjes voor Anna zijn lief - blijven doen, zo elk jaar eentje, later gaat ze daar heel blij mee zijn !!

Katrien zei

Leuk die Anna bordjes!

Mien zei

Ik schrok!! Dacht even dat je de truien ZELF gebreid had...pff.
Geweldig die bordjes, hoeft Anna later geen gebakbordjes te sparen en.....ze zijn zeer geschikt om er een overheerlijk door mama zelf gemaakt KROKETJE op te leggen. (Die Nienke, dame naar m'n hart)!