Totaal aantal pageviews

woensdag 24 december 2014

Scrooge

Dit is Ebenezer Scrooge. Of liever gezegd: dit is de acteur Frederik de Groot in de rol van Ebenezer Scrooge.
Hij speelt, in een klein uurtje, Scrooge, gebaseerd op A Christmas Carol (van Dickens).  Bijgestaan door de fluitiste Saskia van der Hall. En dat in een mooie zaal van het Westfries Museum.
Ik denk dat bij deze voorstelling een stuk of veertig mensen aanwezig waren en zij genoten zeer. Wij ook.
Het verhaal van Dickens kende ik eigenlijk nauwelijks. Ik wist wel dat Scrooge een enorme vrek is en met kerst tot inkeer komt. Maar dat die inkeer bereikt wordt door drie geesten die hem bezoeken, dat was ik een beetje vergeten.
Het boek heb ik nooit gelezen en wat ik wist kwam door een kerstmusical die we op school ooit deden met de kinderen en dat is ook al zo lang geleden.
Maar ik zit er weer helemaal in hoor. Het is een prachtig verhaal en Frederik de Groot is steengoed.
Vooraf was hij een beetje aan het praten met de aanwezigen en toen ik vroeg of ik een foto van hem mocht maken, zei hij dat dat alleen tijdens de voorstelling mocht.
Nou ja, dat heb ik nog nooit meegemaakt, vond het erg grappig.
Maar alle foto's waren slecht. Ik zat echt zo in het verhaal dat ik niet goed kon 'richten'. En hoewel het mocht, leek de klik van het fototoestel me toch hinderlijk, dus ik durfde ook niet goed. Nou deze kan er nog mee door, maar geeft niet duidelijk weer wat een expressie die man toont. Maar het was heel bijzonder, ik vind het een aanrader.

4 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Alleen tijdens de voorstelling foto's - nou, ik vind hem al meteen sympathiek !! Da's verfrissend, een acteur die dat toelaat !!
En A Christmas Carol blijft een prachtig kerstverhaal :-).

Chantal zei

het blijft een klassieker met kerst, in welke uitvoering dan ook

Jolande zei

Inderdaad een kerstklassieker.
Wat bijzonder dat je alleen tijdens de voorstelling foto's mocht maken.

Mirjam zei

HOi Bettie, een prachtig verhaal is dat, en zo vertaald door Frederik de Groot, dat moet heel mooi geweest zijn... Wat bijzonder dat je tijdens de voorstelling foto's mocht maken, en hoe jammer dat ze dan niet zo willen lukken... Maar je hebt tenminste wel genoten van een prachtige voorstelling...
Liefs,
Mirjam