Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 december 2014

My old Lady

Wat een lekkere film. Drama genoeg hoor, maar toch loopt het goed af. Ik ben tamelijk kinderachtig en ik houd van films die goed aflopen. Kan ik niks aan doen. Wil ik ook niet trouwens.
Het verhaal:
Mathias Gold (Kevin Kline) erft van zijn vader een prachtig oud appartement in Parijs. Heel groot, met een grote tuin en dus (in de Marais notabene) veel geld waard. Hij reist naar Parijs met de bedoeling het huis zo snel mogelijk te verkopen, want hij is nogal berooid.
Dan blijkt er een oude dame in te wonen, Mathilde, met haar dochter Chloë. En Mathias zal het appartement pas na haar dood kunnen verkopen. Ze is weliswaar 92, maar uit niets blijkt dat haar dood aanstaande is. Mathias moet haar trouwens ook iedere maand betalen. En Viager heet dat.
Nou ja, gaandeweg wordt duidelijk hoe de relaties liggen en in het verleden hebben gelegen en dat is niet al te feestelijk.
Toch valt er ook wel wat te lachen hoor in deze film, maar in feite is het gewoon een drama. 'Humor is een lach waardoor een traan schemert' placht mijn leraar Nederlands te zeggen en gelijk had hij.
Zoals ik zei, wel met een mooi slot! En de spelers zijn geweldig, alle drie!
Scheurtje 4!

2 opmerkingen:

Chantal zei

die moet ik dus gaan zien...

Jolande zei

hij staat ook op mijn lijstje. Ik mag graag naar Maggie Smith en Kevin Kline kijken.