Totaal aantal pageviews

woensdag 10 december 2014

Gouden jaren (2)

Nog zo'n leuke foto uit het boek Gouden Jaren van Annegreet van Bergen. Deze foto werd gemaakt door Ad Windig.
Typeles...
Heb ik ook gehad, typeles. En wat is dat een goede investering geweest. Ik heb er heel veel gemak van gehad. Zelfs op dit moment, as we speak.
En het ging inderdaad zo. Een klas met allemaal een typemachine voor je neus. En oefenen maar om op snelheid te komen. Leren hoe je een lint er in moest zetten en het papier natuurlijk. Hoe je een doorslag moest maken en fouten moest verwijderen.
Blind typen. Ik doe het nog altijd blind, al gaat het tegenwoordig allemaal een heel stuk makkelijker. Je hoeft niet meer zo te rammen
Ik weet niet hoe mijn snelheid was, hoeveel aanslagen per minuut ik had. Maar het was wel oké anders had ik dat diploma niet gehaald.
Ik weet nog wel dat ik een 9 kreeg voor machinekennis. En dat mijn vader daar buitensporig trots op was en zich slap lachte. Zijn dochter... een 9 voor machinekennis. Hij wist wel beter, het ontbrak zijn dochter aan wat voor technisch inzicht dan ook. Maar die 9 had ik dan toch maar mooi gehaald!

5 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Heeee dat heb ik ook nog ooit gehad op school :-) !
En dan kregen wij een diploma waarop vermeld stond hoeveel aanslagen per minuut je gehaald had :-)...
De nostalgie ;-)...

Mirjam zei

O ja, de typelessen. Ik kan het me nog goed herinneren. Wij kregen ze niet op school en toen ik na mijn schooltijd bij een bam ging werken leek het me heel hepandig om dit te leren. Mijn opa wilde in die tijd meer teksten kunnen schrijven voor het maandelijkse krantje van het bejaardenhuis waar hij toen woonde en hij dacht ook over het nemen van typelessen. Zo kwam het dat ik samen met mijn opa op typeles zat en allebei haalden we ons diploma... Ik nog geen twintig en opa al in de zeventig... Mooi was dat...
Ik wens je een heel fijne dag,
Liefs, Mirjam

KnutzEls zei

Oh, wat een heerlijk boek. Ik kijk met argusogen naar de boekenkast en bedenk welk eruit moet om dit er tzt in te zetten.
En dat ik zo snel kan reageren, dat dank ook ik aan die typeles. Al ram ik nog wel, dat kan ik maar niet veranderen...

Bertiebo zei

Dat is wel heel bijzonder, met je opa op typeles. Wat leuk!

Katrien zei

Ja, wat leuk samen met je opa op typeles.