Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 december 2014

Kerstboom

Ben ik nou de enige die zich te pletter schrikt van de prijs van een kerstboom? Ik zag prijzen oplopend van 24,95 tot en met 42 euro.
Die van 42 heb ik nog even bekeken. Zag ik niets bijzonders aan. Dat was bij Gamma. Dat zeg ik.
We waren daar speciaal heen omdat ik iets gehoord of gezien meende te hebben over 9,95.
'Zou kunnen hoor mevrouw', zei de verkoper, '9,95, maar niet bij ons!'
Enfin, bij zulke prijzen reken ik altijd weer even in guldens. Ruim vijftig gulden voor een kerstboom?
En ja ik weet dat ik dat niet moet doen hoor, dat terugrekenen. Het gebeurt me ook niet vaak meer. Maar nu wel.  Dus.
Vorig jaar waren we er niet in de kerstvakantie  en hadden we dus ook geen boom. Het jaar daarvoor hadden we een klein boompje. Of misschien wel twee, dat weet ik niet meer. In ieder geval herinner ik me niet dat ik zo van de prijs schrok.
Het is ook niet zozeer dat we het niet kunnen betalen. Het is meer dat ik het er gewoon niet voor over heb. 
Dus nu hebben we weer een kleintje. Maar echt klein.
Want ja, ik moet er toch wel vrede mee kunnen hebben. Zeker in deze tijd van het jaar!

9 opmerkingen:

Mirjam zei

Hoi Bertie,
Wij hebben er ook geen hoofdprijs voor over hoor, voor zo'n boom... Maar we vonden een lief boomlje bij AH voor maar €16,95. Het is een klein boompje van maar 1.5 meter, maar hij staat op een tafeltje waardoor hij aardig groot oogt... En het is ook nog eens een mooi rond model dus voor ons helemaal goed...
Maar mooi niet dat we €42,00 gaan betalen, dat is omgerekend F 92,40..... Sjonge...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Liefs, Mirjam

KnutzEls zei

Pfft, voor een boom. Nooit van m'n leven!

Ingrid Orens zei

Amai da's niet niks !!
Ik sta er eigenlijk nooit bij stil hoeveel een echte boom kost - heb ooit geïnvesteerd in een mooie nepboom.. En die is, aan die prijzen die jij vermeldt, al lang terugverdiend blijkbaar...

Onlie Mie zei

In Ikea 19.95 voor een boom met een gratis bon van 15 euro die je vanaf februari kan opkopen! Dus reken maar : 4.95 voor de boom... jammer dat er hier geen Ikea bij de deur is.
Wij betalen ook 25 euro voor een boom... en een paar jaar terug nog 10... misschien gaan de prijzen omhoog omdat er zoveel mensen een nepboom hebben...? :( Toch komt er een boom! 't Is maar één keer Kerstmis...en een mooi boeketbloemen kost toch ook al gauw 25 euro of meer?... zo denk ik dan weer...

Katrien zei

Grappig dat je niet meer weet wat voor boom je twee jaar terug had ;-) zo belangrijk is het blijkbaar niet. Bij de Lidl twee boompjes gekocht incl. verlichting voor 8,95 p. stuk. Gemak dient de mens, (dit jaar.)

Jolande zei

Ik heb altijd gezegd er komt hier geen kunstboom in huis, maar na het 'bomengedoe' van vorig jaar (http://geknipt.blogspot.be/2013/12/21-december-2013.html) waarbij we geen grote boom (tot aan het plafond) onder de €150,= konden kopen is er toch eentje in huis gekomen.

Stins zei

Wij zijn een tijdje terug ook overstag gegaan voor een 'mooie' nepperd... Nee, ik zou het er ook echt niet voor over hebben hoor!

Marga zei

Nee hoor je bent de enige niet die schrikt en terugrekent naar de gulden! Dat doe ik in dit geval ook. Wij vonden een boom van een goeie 1,5 meter bij Welkoop (vroeger Boerenbond) hier in Tholen voor € 15.99. En als ik dan zeg dat is ...........gulden zegt Jens altijd: mam, met guldens kun je niet meer betalen!

Marloes Kreatief zei

Nou ik ben daar allang van genezen hoor ,heb mijn eigen boom gemaakt van hout doet het ieder jaar fantastisch ,nee een echte komt er hier niet meer hoor dit voldoet prima ,veellste duur voor die 1.5 week