Totaal aantal pageviews

zondag 4 oktober 2015

Vannacht ben je dood

Ha, voor het eerst in tijden weer eens een lekkere thriller gelezen. Kan je dat eigenlijk zeggen, lekkere thriller? Ik bedoel er wordt nogal gemoord in zo'n boek. Maar ja, duidelijk is het wel lijkt me.
Ik bedoel er gewoon mee dat het fijn wegleest, dat je wil weten wie het gedaan heeft en waarom. Dat dus!
Ik vond dit er zo een: Vannacht ben je dood van Viveca Sten (Zweeds)

Het verhaal:
Als de student Marcus Nielsen dood wordt aangetroffen, wijst alles op zelfmoord. Maar Marcus' moeder gelooft er niet in en smeekt de politie de zaak verder te onderzoeken. Alle sporen leiden naar de militaire legerplaats Korsö een klein eiland voor de kust, waar vroeger de 'Kustjagers', leden van een elitekorps van het Zweedse leger, getraind werden. De inspecteur die de zaak uitzoekt, heet Thomas Andreasson. Je leest ook over zijn privéleven en over dat van een vriendin, Nora Linde.

Wat die Nora Linde er mee te maken had, begreep ik niet helemaal. Maar toen ik het boek uit had en (toen pas) de achterflap goed las, zag ik dat dit boek al het vierde deel is en de Sandhamn-serie. Een serie waarin de bewoners van Sandhamn vanaf 1900 tot nu worden gevolgd.
Vandaar dus dat ik die Nora niet begreep. Maar dat was dan ook het enige. Het boek is dus ook zo te lezen. Maar als je nog moet beginnen, kun je net zo goed bij deel 1 starten.

Ik werd helemaal blij toen ik het zag. Wow, nog drie delen te gaan. En meestal zijn de eerste delen nog beter dan het laatste. Dus heerlijk... ik ga snel op zoek in de bieb!

Ps. Het eerste deel is getiteld: Stille Wateren. En ik lees net dat er inmiddels al zes delen zijn. Ik loop erg achter, haha!

5 opmerkingen:

Wieneke zei

Meteen Stille Wateren gereserveerd bij bieb. Terwijl ik dat deed zag ik dat er drie Dvd's van de 'Sandhamn murders' zijn.

Mien zei

Ik vind thrillers ook zoooo "lekker". Romans e.d. lees ik eigenlijk bijna niet, die vind ik meestal te erg en te zielig, maar een verknipte moordenaar, een vasthoudende rechercheur en familie-intriges die 3 eeuwen teruggaan, lees ik gretig weg. Alleen er moet geen hond in vermoord worden of een ongeluk krijgen want dat vind ik dan weer zielig. Maar "geniet" van de delen die je nog in het vooruitzicht hebt.

Happy Earl Grey zei

Heerlijk een triller, ik kan ook helemaal in op gaan. Deze kende ik niet en dus ga ik eens op zoek naar een E-ersie. Bedankt voor de tip en fijne week.
Groet El

Villa Zeezicht zei

Ha, nu ik weer wat meer 'lees-tijd' heb ga ik dit meteen opschrijven! Dinsdag naar de bieb, eens kijken of ze ze daar ook hebben staan!

Marthy Berends zei

Een vriend van mijn man heeft een keer een bestand met duizenden boeken voor mijn E-reader op mijn laptop gezet. Ik heb meteen even gekeken in mijn eigen bibliotheek er de eerste twee delen heb ik, de rest haal ik wel uit de bieb. Heerlijk, bedankt.