Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 oktober 2015

Stroop

Links de nieuwe beker en rechts de oude
Stroop... Ik houd van stroop. Maar het moet wel déze stroop zijn. Van de Zeeuwse boerin. Ik eet het regelmatig op een boterham. Het liefst met wat oude kaas erop. Dus stroop met kaas.
Dat heb ik van vroeger, van thuis. Maar ik zie het andere mensen nooit doen. Is het eigenlijk een hele rare gewoonte?
Verder eet ik stroop op pannenkoeken. Dat is het wel zo'n beetje. Want vroeger ging het ook in de pap, maar dat was vroeger. Wel leuk, je kon er mooie letters mee maken.
In de lege stroopbekers staan bij mij potloden enzo. Dat geeft al aan dat ik de beker mooi vind. Ja anders ging ik er niet tegenaan zitten kijken natuurlijk.
Nu weet ik niet of je het goed kunt zien hoor, maar zomaar ineens is de stroopbeker veranderd. De kleur is doffer geworden. De boerin knalt er niet meer vanaf. Echt stom. Ik vind dat ze dat niet hadden moeten doen!!!!!


10 opmerkingen:

KnutzEls zei

Mijn vader at stroop met spekvet op zijn brood, stropoevet noemde hij dat. Die beker had geeoon moeten blijven zo ie was. Zeeuwse boerinnen zijn blozend, niet dof. We zijn het weer helemaal eens met elkaar! 😃

Anita Willems zei

Van sommige dingen moeten 'ze' gewoon van afblijven!

Jeanne zei

Mijn vader smeerde ook altijd stroop op een boterham met kaas. Ik vond dat niet lekker, dus heb die gewoonte niet overgenomen. Wij hadden geen Zeeuwse stroop, maar de specialiteit uit ons dorp Canisiusstroop. Ook nog altijd verkrijgbaar in leuke rode handige blikjes. (reclame!?)

Marga zei

wij kregen bij Oma van Pamelen zelfgebakken frietjes in de stroopbekers! En ik eet alleen stroop op de spekpannekoeken!

Petra zei

Oooh ja heerlijk stroop wordt hier ook op pannekoeken gegeten en bij de dikke griekse yoghurt vinden ze het hier ook niet vies. En bij bloempap oooh zo lekker. En ja de bekers gewoon laten zoals ze waren. Gezellig weekend groetjes Petra.

Els04 zei

net een boterham met Maredsous en vlierbessengelei op :)

Marthy Berends zei

Leuk idee om de bekers te hergebruiken, ik probeer dat ook zoveel mogelijk te doen.
De oude bekers waren inderdaad mooier.

Mien zei

Als het waar is PIKKEN we dat niet, toch? Dat dient nader onderzocht! Is het geen toeval(beker te lang in de zon gestaan, ietwat verkleurd?? 2 bekers is nog geen bewijs en sinds wanneer is het dat fletse oranje? Ja nu we net knal-oranje kunnen gebruiken (vanavond dropofdronder..) Ik ga de Zeeuwse stroop even mailen..zijn ze helemaal..

Crafts 'n' Skills zei

Zie ik nu ook dat het van plastic is geworden?! Nee toch zeker!
En ja hoor, ook hier: stroop met kaas. Het liefst oude!

Leuk dat je bij me langs bent geweest. Welkom!

Livina Fluweeltje zei

Ja leuk, deze bekers!! Doet me helemaal aan mijn jeugd denken. Stroop in de karnemelkse pap, hoewel ik die laatste niet echt lekker vond..... Leuk idee om er pennen en potloden in te bewaren. Ik ga er ook weer eens een kopen ;-).