Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 oktober 2015

45Years

Het verhaal:
Een week voor hun 45-jarig huwelijksfeest komt er een brief voor Geoff, de echtgenoot van Kate. Daarin staat dat het lichaam van zijn vroegere geliefde Katya is gevonden in het ijs, in de bergen waar zij lang geleden vermist raakte.
De brief zet gedurende die week het hele leven van zowel Geoff als Kate op z'n kop. De belangrijkste vraag is dan of zij elkaar eigenlijk wel kennen.

Ik vond (zoals iedereen in alle recensies) dat er fantastisch werd geacteerd, door Tom Courtenay en Charlotte Rampling. Courtenay kende ik niet, maar van Charlotte Rampling ben ik fan.
Maar oohh wat vond ik de film verder saai. Een beetje deprimerend ook.
Nou ja, ik ben ook nog  geen 45 jaar getrouwd. Dus ik denk dat ik het gewoon niet zo goed kan invoelen. Dat zal het zijn!
Deprimerende films zijn misschien ook niet heel verstandig in dit jaargetijde. Ik zou wel eens zin hebben in een niet saaie, vrolijke film. Dus nu is het wachten op de nieuwe James Bond!3 opmerkingen:

Katrien zei

Ja, beklemmend hè, als partners hun emoties en gedachten niet met elkaar delen. Dan gaan de gesprekken alleen maar over het weer en de hond. Brrr je zou er inderdaad depressief van worden.
Heb de film ook gezien.
De laatste dans scène, waar hij het allemaal wel weer goed lijkt te vinden, dat zij haar hand losrukt, gaf zo mooi haar opgekropte boosheid weer. Prachtig gespeeld.

Mirjam zei

Deze had ik laatst ook ergens gespot en hij lijkt me heel erg mooi.
Ga ik echt onthouden hoor.
Fijn weekend,
Liefs,
Mirjam

Marthy Berends zei

Hij draait in het Filmhuis in Gouda en ik wilde de film gaan zien, want ik ben net als jij fan van Charlotte Rampling. Maar ik heb geen zin in een deprimerende film, die heb ik onderhand genoeg gezien in mijn leven. Ik kan wel invoelen hoe het is om 45 jaar getrouwd te zijn, over 11 maanden ben ik dat ook, haha.