Totaal aantal pageviews

donderdag 22 oktober 2015

Herfst en winter


Het tweede boek , 'Wat een winter!', kocht ik vorig jaar op een rommelmarkt. Voor vijftig cent. Ik poetste het schoon. Dat kon makkelijk want het zijn van die grote kartonnen bladzijden.
Het boek bleek een succes te zijn bij Anna.
Logisch want het is ook echt een boek voor peuters.
Op de grote (echt grote) bladzijden zie je de winter in de stad en ook buiten de stad. Je ziet huizen, getekend in dwarsdoorsnede en winkels en een station. En overal mensen die ergens naar toe gaan  en die je dan op de volgende blz. weer ziet. We hebben dit boek al erg vaak 'gelezen'. Tussen aanhalingstekens want er is geen tekst.
Dus je snapt dat ik zeer verheugd was toen ik een dergelijk boek over de herfst zag, in een gewone winkel. Prijs 12, 95.
Anna logeert bij ons en ze vindt ook dit deel fantastisch.
Boeken om heel lang plezier van te hebben, want telkens ontdekken we weer iets nieuws.
Dus maar eens gegoogeld en ja hoor, er is ook een deel over de lente en eentje over de zomer. Wat weer een prima rommelmarktdoel  voor mij.
De boeken zijn er ook op een kleiner formaat. Maar dit reusachtige formaat maakt het juist reusachtig leuk!

3 opmerkingen:

Marthy Berends zei

Ik zit hier in het zomerboek te kijken met de kleintjes, Bettie. En ook 'Mijn leuk woordenboek' van Richard Scarry, erfstuk van mijn kinderen, is zeer geliefd.

SophieSweetVintage zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Ineke Jonker zei

Wat leuk! Ik ben zelf heel dol op de kijkboeken van Alain Grée uit de jaren zestig. Daar is ook heel veel op te zien. Mijn jongens bleven kijken naar Monkie van Dieter Schubert en ook de boeken van Richard Scarry. Wat ben jij een leuke oma voor Anna en de aankomende kleintjes!