Totaal aantal pageviews

donderdag 18 oktober 2018

Achtergelaten flessen

Bij Sjoerd las ik even geleden over achtergelaten flessen. Nou ja, in zijn geval was het een blikje. Een achtergelaten blikje. Mooie foto trouwens. Klik
Sjoerd ergerde zich en ik ook.
Want het is echt toeval, maar ik heb al een hele tijd flessenfoto's gemaakt én verzameld.
Als een soort tijdsbeeld. 

Kijk, deze flessen zullen heus wel opgeruimd  worden. Er zijn er te veel en de bak is te klein. Maar dat komt vast goed.
Maar al die andere flessen op de foto's die ik maakte?
Waarom, waarom? Ruim je troep toch op!!!!

En dan nu de vraag, heb jij ze dan opgeruimd, Bertie? Want je kan wel gaan lopen zeuren, maar heb je er wat aan gedaan?
Het antwoord: nee dat deed ik niet.
De foto's zijn allemaal elders gemaakt, niet in mijn woonplaats waar ik de glasbakken weet te vinden.
En om nou in Gent, of Keulen of Amsterdam met een vieze lege fles te gaan lopen sjouwen... dat deed ik dus niet.

13 opmerkingen:

izerina zei

Juist heb ik gisteren weer eens zwerfvuil geraapt aan de dijk. Helaas wel verzameld in een PLASTIC zakje. Een andere manier weet ik niet.

Lot zei

Als ik fiets kijk ik op de heenweg waar wat ligt en neem het terug mee. Ik heb mandje achterop mijn driewielerfiets dat is wel handig

Judy zei

Ja, wat is dat toch krankzinnig. Ik zie hier ook regelmatig flessen, blikjes of wegwerpbekers zomaar ergens neergezet. Terwijl de Deventer binnenstad wemelt van de prullenbakken.

miekequilt zei

Tja, ik verbaas me er niet meer over. Overvolle kledingbakken, ook zoiets raars. Of mensen die daar flessen en (pizza) dozen en vieze luiers indoen. Onbegrijpelijk.

Sjoerd zei

Je weet ik sta helemaal achter je verhaal. Ik erger me er ook aan vooral omdat ik zelf probeer om alles zo milieuvriendelijk als mogelijk te gebruiken en ook probeer om als het even kan spullen niet in plastic verpakkingen te kopen.

Floor zei

Zelf erger ik me er ook zo aan. Hier ligt ons mooie park elke dag weer vol met lege flessen en blikjes, voornamelijk van bier. Er zijn nogal wat verslaafden hier.
Ik loop 4 x daags door het park met mijn hondje en ik neem alles mee en doe dat in de prullenbakken in het park.
Gelukkig ben ik niet de enige die dat doet. Zo houden we ons park schoon.
Statiegeld zou een uitkomt zijn en een mooie aanvulling op mijn weduwepensioen :-)

Wieneke zei

Het probleem zou grotendeels opgelost worden door op dit soort flessen statiegeld te doen. Niet dat de eencelligen, die het stoer vinden om de flessen overal neer te gooien dan hun leven gaan beteren natuurlijk. Maar er zijn wel weer anderen, die de flessen gaan oppakken om het statiegeld te incasseren. Hetzelfde geldt trouwens voor blikjes. De politiek moet zich hier druk over maken en het gewoon moeten afdwingen bij industrie en de supermarkten en zo. Het zou echt megaveel rommel schelen. Al dat vrijblijvende geklets over duurzaam en recycling is wel leuk, maar dit zou echt helpen.

Ferrara zei

Eens, helemaal eens. Hier in de buurt raap ik regelmatig zwerfafval op. Statiegeld en wel zo snel mogelijk, zou al een deel oplossen.

schrijfselsvanmij zei

Ik vind het ook vreselijk, maar eerlijk gezegd raap ik geen flesjes, blikjes of rommel op. Of er moet al een af albak in de buurt staan. Dan weer wel. In Duitsland zie je nergens blikjes of flesjes slingeren. Daar zorgt het statiegeld dat je terugkrijgt wel voor.

Bertiebo zei

Twee flessenfotos zijn in Keulen gemaakt. Zeker geen statiegeld erop

Ageeth Mooij zei

Ik probeer mij niet kapot te ergeren en hoop dat ik mijn kinderen ook wat dat betreft goed heb opgevoed. Tegenwoordig durf ik mensen niet meer aan te spreken op dit soort asociaal gedrag, omdat ik bang ben voor agressie! Een akkefietje in het verkeer laatst heeft mij banger gemaakt, daar baal ik zo van!

Alet Venhuizen zei

Inderdaad ontzettend dergelijk en irritant!

Marloeskreatief zei

Ik probeer me vooral er niet aan te ergeren en help in onze buurt 1x per maand met grote opruim met een groepje zo houden we de boel een beetje netjes ,en wat ik tussendoor met de hond wandelen opraap is ook heel veel,
Maar goed mopperen vind ik geen optie dus met zijn alle word het nog eens wat.