Totaal aantal pageviews

donderdag 11 oktober 2018

A star is born

Wel eens gehoord van Stefani Germanotta?
Ik niet... wel van Lady Gaga. En zij blijken één persoon te zijn.
Nou moet je wel onder een steen hebben gelegen,  als je nog nooit van Lady Gaga hebt gehoord.
Ik lag niet onder een steen, maar ik weet helemaal niks van haar muziek. Sowieso niet van muziek van deze tijd.
Deze film echter, waarin Lady Gaga de hoofdrol speelt, genaamd A Star is Born, wilde ik graag zien en zoals zo vaak kwam dat door de trailer die ik zag.
'Wow', dacht ik, 'wow, die vrouw kan zingen'.
En na de film kan ik zeggen: 'Wow , die vrouw kan acteren!!!'
Dit is haar eerste hoofdrol als actrice. Het is ook het debuut van haar tegenspeler, Bradley Cooper, niet als acteur, maar als regisseur en producent.
A Star is Born, kende ik nog wel vaag van Barbra Streisand, die ongeveer hetzelfde verhaal speelde in 1976. Maar helemaal goed wist ik het toch echt niet meer.
Het verhaal:
Ally is een onbekende zangeres en wordt 'ontdekt' door Jackson Maine. Hij is een grootheid, maar op zijn retour, door alcohol en drugsverslaving.
Hij ontdekt Ally dus en wordt bovendien verliefd op haar.
Zij durft eigenlijk geen grote optredens aan en bleef tot dan toe een beetje hangen in het nachtclubcircuit. Maar Jack stimuleert haar en ze gaat het podium op. Ze wordt een hele grote, terwijl Jack steeds verder aftakelt.
Ik vond het een prachtige film. Absoluut een aanrader. Ook vanwege de muziek. Echt heel mooi!!! Ik kreeg er bij vlagen echt kippenvel van.
Dus hier is de trailer:Ik zag de film dinsdagmorgen, om tien uur en hij duurde best lang, ruim twee uur. Sindsdien ben ik steeds aan het luisteren naar liedjes uit de film. Wat ik heel prettig vond, was dat de teksten van de liedjes ook ondertiteld waren. Ik versta nooit teksten, behalve als ik er echt voor ga zitten, dus dit was fijn!

12 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dit maakt me heel nieuwsgierig...

Kitty zei

Bradley Coopers debuut? Nee toch?

Jolande zei

Ik ben ook niet meer zo goed op de hoogte van de moderne muziek, maar Lady Gaga volg ik toch al een paar jaar. Ik vind haar een hele goede zangeres en hou wel van dat theatrale
A Star is Born is het regie debut van Bradley Cooper :-) en die film staat op mijn to-do lijstje om in de bioscoop te gaan kijken.

Bertiebo zei

Nee zeker niet. Het is zijn debuut als regisseur en producent. Dat had ik willen zeggen. Heb het aangepast. Dank, Kitty. Ps: en ik vind hem juist zo leuk!!!!

Jeanne Hinke zei

Ik ga weer een filmlijstje aanleggen. Bedankt voor de tip.

Jeanette Renting zei

Ik kan mij voorstellen dat je nog steeds luistert, die trailer alleen al.... kippenvel.

Els04 zei

Oh, wil ik zien! Merci!

Unknown zei

Bedankt voor de tip.

Kitty zei

Ja het is wel een snoepie he, die Bradley...

pourquoi pas ??? zei

Ik wilde eerst gaan totdat ik haar in een interview zag en het zo een stom wijf vond maar nu na jouw stukje en weer de clip te zien ga ik toch wel denk ik.

Mrs. T. zei

Bedankt voor de tip.

Alet Venhuizen zei

Inderdaad kippenvel!