Totaal aantal pageviews

vrijdag 26 oktober 2018

Efteling

Al zo ongeveer vanaf Anna's geboorte, had ik me er op verheugd om met haar naar de Efteling te gaan.
Zelf ben ik op dat gebied erg verwend. Ik denk dat mijn moeder met mij ieder jaar een keer ging. Vanaf dat ik een jaar of zes was. En toen ik groot genoeg was ging ik zelf. Ook ieder jaar. Met onze eigen kinderen deden we het ook en toen die de deur uit waren, gingen mijn man en ik samen. Je kan dus spreken van een echte fan!
Maar met onze kleindochter..., dat leek me toch zo speciaal. En ik vond dat ze nu eindelijk groot genoeg was (vijfeneenhalf).
Gooide mijn dochter (ja die daar, die zo vrolijk op dat paard zit) bijna roet in het eten, want ze wilde zelf als eerste met haar dochter. Grrr!
Maar gelukkig mochten we mee en we hadden een heerlijke dag.


En alle dingen die ik als kind fantastisch vond, vooral in het sprookjesbos, al die dingen zijn er nog steeds en Anna genoot er net zo van.


We waren er om een uur of tien en we gingen pas om zeven uur weg.
Toen werd het al een beetje schemerig, zo sprookjesachtig.
Anna sliep binnen drie minuten en is de hele terugreis in de auto niet meer wakker geworden. Zelf was ik ook volkomen uitgeput, maar het was het waard.

Dus straks zijn Odin en Noor en Jet groot genoeg. En ik weet zeker dat Anna volgend jaar weer wil. Wij kunnen hopelijk nog heel lang en volkomen legitiem naar de Efteling.



25 opmerkingen:

Alet Venhuizen zei

Al zo lang geleden dat we naar de Efteling gingen. Krijg echt zin om weer eens te gaan!

izerina zei

Wat heerlijk!Ik ging veel te weinig

Sjoerd zei

Als we er twee keer geweest zijn is het veel. Op de een of andere manier trekt het me niet.

Sjoerd zei

Eh, en leuke foto's, je ziet ze genieten...

Bertiebo zei

Dat heb ik nou met alle andere pretparken. De Efteling is genoeg

Jolande zei

Hier eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal. Als kind ging ik er ook naar toe met mijn ouders en sinds Paul en ik samen zijn gaan we er een keer per jaar naar toe en het blijft leuk.
Wat geweldig om dit nu met Anna te kunnen doen.
De foto zijn erg leuk.

sjannesblog.com zei

Vroeger, toen ik nog thuis woonde, ben ik er verschillende keren geweest, maar daarna nooit meer. Door alles wat er bij het sprookjesbos is gekomen, heeft het voor mij de aantrekkingskracht verloren. Toch had ik nog wel eens het sprookjesbos willen bezoeken, maar zonder lange rijen en al die drukte. Zeker als ik jullie zo zie genieten.

Nietzomaarzooo zei

Prachtig, vooral dat sprookjesbos (jeugdsentiment) met die lieve rode schoentjes. Niet vaak geweest, maar mooie herinneringen. Wat geweldig he, dat je dat nu met je kleindochter kan delen. Hoop dat over een aantal jaren ook een keer te mogen doen.

Het lieve leven... zei

wat heerlijk voor jullie zo'n fijne dag met elkaar in dat mooie park!

Floor zei

Weet nog dat ik met mijn zoontje in de wandelwagen naar de Efteling ging.
Echt te klein dus. Huilen toen ezeltje-strekje gouden munten uitpoepte!
Weet niet eens of die er nog is, want dat was in 1971.

Jeanette Renting zei

Wat een mooie traditie!
Ik moet bekennen, ik ben er nog nooit geweest.

In de weer zei

Ooo de Efteling, wij zijn er mee grootgebracht, een heerlijk park. Als kind met onze ouders gingen we er op de fiets naar toe. Daarna met mijn verkering ( nu mijn man ) en later met onze kinderen, nu nog steeds met de kleinkinderen. Er is zoveel te zien en te doen, voor jong en oud en zelfs in de wacht rij is het gezellig. De laatste jaren wilde de kleinkinderen alleen maar in de grote attracties maar dit jaar hadden ze weer zin in ook het sprookjesbos. Wanneer je niet van al die grote attracties houdt kun je er nog met gemak een hele dag vertoeven. Nou Bertie je kan er nog jaren plezier hebben .

Neeltje zei

Welkom terug uit Sprookjesland. Steeds weer een geweldige ervaring.

schrijfselsvanmij zei

Het is alweer heel lang geleden dat ik er voor het laatst was, en ik heb geen heimwee ....

Vlimbouter zei

Oh ja! Wij gingen elke jaar met onze kinderen naar het Melipark in De Panne. Dat park bestaat jammer genoeg niet meer, het is een vrij commercieel Plopsapark geworden. Maar ik heb er heerlijke herinneringen aan, net als jij aan de Efteling.
Naar de Efteling gingen we ook één keertje met de kinderen. Ze vonden het reuzeleuk! Spelen ze daar nog steeds onophoudeljk het liedje 'Monsieur Cannibale' van Sacha Distel?

Emie zei

Als kind op een schoolreisje en éénmaal met onze eigen kinderen. Nee, de Efteling moet het van mij niet hebben. Maar ik ken massa's volwassenen die jaarlijks gaan. Daar kijk ik altijd zeer van op. Ik heb de liefde voor het park duidelijk niet van huis uit meegekregen.

Mrs. T. zei

Het is natuurlijk ook een geweldig park.

Jeanne zei

Dat hoop ik met mijn kleinkinderen ook nog eens te kunnen doen...
Fijn zeg dat je dat mocht meemaken!

Bertiebo zei

Ja hoor dat is er nog steeds, zo leuk

Bertiebo zei

Ja nog steeds. Dat is eigenlijk wel raar met die kookpotten. Je zou een actiegroep verwachten, toch?

Jolande zei

Die actiegroep is er. Ze willen de kookpotten én Carnival Festival dicht hebben wegens racisme en stereotypen.

Lot zei

Ik ben er nog nooi geweest, ook niet met dochter. We gingen wel graag naar dierentuinen, maar van pretparken hou ik niet. Zelfs in Drievliet die op loopafstand lag zo ongeveer ben ik nooit geweest.
Ik heb zelfs eens een bevriende moeder gesponderd om min dochter mee te laten gaan. Zij wilden heel graag maar konden het niet goed bekostigen dus de entree heb ik toen voor mijn rekening genomen, wij allemaal blij.

Ageeth Mooij zei

Wat fijn om te delen in de verwondering en de pret Bertie!

KnutzEls zei

Hele goeie herinneringen, zowel als kind als toen de jongens klein waren.

Marthy zei

Anna geniet, dat is duidelijk. Wij hebben niets met pretparken dus onze kinderen zijn zwaar tekort gekomen, haha.