Totaal aantal pageviews

woensdag 30 november 2016

Pietendorp

Met onze dochter en kleindochter gingen we in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen naar het Pietendorp. En ooh wat is dat toch leuk. Het hele buitenmuseum is versierd. Vlaggen, cadeautjes en bovenal heel veel Pieten. In alle soorten en maten.
Je had danspieten, muziekpieten, ik zag een baardpiet en een geldpiet. Een kluispiet, een hengelpiet, een regiepiet, enfin, je kon het zo gek niet opnoemen of er was wel een piet.

 Een heleboel waren er nog echt pikzwart, maar er waren nu ook Pieten met wat schoorsteenroet.
Anna maakte het niet uit, ze was een beetje gespannen, van tevoren, maar gaandeweg de ochtend werd ze steeds lossen en vrijer.


Overal is wat te doen of te zien. En werkelijk overal doken Pieten op. Dan zit je bijvoorbeeld in een draaimolen en dan zit er ineens een Piet naast je. Of je moeder geeft je net een mandarijntje en dan komt er een Piet die zegt: 'dat is veel te gezond hoor'. En hup, dan zit er een handvol pepernoten in de capuchon van je moeder.
Er vaarde een pakjesboot, met pakjes zo hoog opgestapeld dat het bootje niet onder de brug door kon, zodat iedereen moest helpen. In de kerk werden Sinterklaasliedjes gezongen bij een pietenorkest. Op school zaten Pieten die nog wat moesten leren. Bij de geldpiet kon je een hoge toren stapelen van chocolademunten en als je hoog kwam mocht je de bovenste twee opeten. Er was een kruiwagenrace, met pakjes uiteraard en zaklopen was ook wel zeer toepasselijk natuurlijk. Pakjes hengelen met de hengelpiet en Amerigo aaien.
Het buitenmuseum is altijd leuk, altijd. Maar dit is toch wel het allerleukst. Volgend jaar weer, dat is zeker!


16 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Fantastisch! Moet ontzettend leuk geweest zijn! En wat een originele activiteiten... jammer dat wij Sinterklaas niet zo vieren zoals jullie Nederlanders... met verrassingspakketjes en zo...

izerina zei

Daar geniet een volwassene toch ook met volle teugen?

Jeanne zei

EEEEEEEEEEEEEnig!! Vooral met kleinkinderen natuurlijk!!

Jeanette Renting zei

Wat heerlijk voor je om dit mee te mogen en kunnen meemaken.

Wieneke zei

Geweldig leuk en dan ook nog met schitterend weer erbij. Groot geluk, Bertie!

Petra zei

Echt heel leuk zeg...voor groot en klein!

Inge zei

Hé, da's nou leuk! Mijn ooit-wellicht-aanstaande-of-niet Belgische schoondochter werkt/woont deze week in Enkhuizen, ik zal haar zeggen zeer zeker eens richting Zuiderzeemuseum te gaan.

Will en Bob zei

Geweldig! Dat pietendorp, een feest voor groot en klein. Groeten Will

Marthy Berends zei

Wat leuk!!! Ik zou willen dat ik er vlak bij woonde, dan had ik wel drie kleinkinderen die daar het grootste plezier zouden hebben. Je kan zien dat Anna in het begin gespannen was maar later helemaal ontdooid. Wat zal ze genoten hebben en oma ook natuurlijk.

Bertiebo zei

Oh doe maar niet Inge. Het Pietendorp is afgelopen. Het was drie dagen.

Ferrara zei

Blijft leuk daar in Enkhuizen.

Elizabeth zei

Nee, ze is niet bang meer...
Wat een ontzettend leuke foto's!

Mrs. T. zei

Oh, dat pakken ze leuk aan zeg. Super!

Céline zei

Dat is leuk! Dit ga ik onthouden als Naomi wat ouder is.

Els04 zei

tof!

Angie zei

Echt leuk! :-)