Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 november 2016

Paul Simon

Weet je nog dat ik jarig was, op 7 augustus? Vijfenzestig werd ik en we vierden het met de kinderen en de kleinkinderen in dat weekend in een groot huis.
Behalve een hoop gezelligheid en champagne en taart en tekeningen (van Anna) en een feestmuts, kreeg ik ook nog een supercadeau. Ik moest er even op wachten,


maar gisteren was het zo ver!
Frits en ik mochten naar Paul Simon. In Amsterdam, in de (of het?) Ziggo Dome. 
Paul Simon, mensen. PAUL SIMON!
De man is een legende en we houden allebei erg  van zijn muziek. Heel erg.


Ik was nog nooit in de Ziggo Dome geweest. Wel een keer in de Arena en in de Heineken Music Hall en dus ook in de omgeving daar.
We waren veel te vroeg en hebben daar nog eerst een beetje rondgeslenterd. Nu was het lekker weer en het werd steeds drukker, maar toch denk ik dat de omgeving troosteloos zou kunnen zijn. We keken ook nog even op de meubelboulevard Villa Arena. Ook troosteloos en uitgestorven.
Maar Ziggo, dat is andere koek. Super groot. Ik zocht het op en er kunnen 17.000 mensen in. Het was helemaal uitverkocht gisteren, dus ik denk dat die zeventienduizend er ook echt zaten.
Ik appte de kinderen dat ik heel blij was met onze plaatsen, want als ik helemaal bovenin had moeten zitten, zou het met de ogen dicht geweest moeten zijn. Zo hoog.
Ik had gedacht dat het er koud zou zijn, maar niks hoor. Goed verwarmd. En vrij comfortabele stoelen.
We zaten er drie kwartier van te voren. Dat gaf niks want het was leuk om te zien wat voor mensen er binnen kwamen. Veel zoals wij, maar ook een heleboel jongeren. Ik gok 60-40.
Door een van die jongeren werd ik nog behoorlijk op mijn vingers getikt, toen ik mijn telefoon te lang aan had staan om foto's te maken. Hij had gelijk, dat is irritant als je achter zo'n verlicht schermpje zit. Ik moest de mores nog even leren, zo vaak ga ik niet naar zo'n concert!
Hoe dan ook: Paul Simon was geweldig. Echt!
De man is 75 jaar en staat daar nog net zo goed te zingen en te bewegen als vroeger. Niet dat ik hem vroeger in het echt heb gezien, maar toch wel vaak op tv.
Hij zong van alles, zelfs liedjes van vroeger, Homeward Bound, the Boxer (waarbij het hele publiek het refrein zachtjes mee zong). Al die oude liedjes net ietsje anders dan de oorspronkelijke versie. Maar ook recent werk.
Er was begeleiding van een 9-koppige band en ook zij waren erg goed.
Paul Simon schijnt aangekondigd te hebben dat dit zijn laatste tournee is. En dat zou ik helemaal kunnen begrijpen. Maar oh wat zou het jammer zijn.
Mocht hij toch nog een keer terugkomen... dan ga ik beslist weer! Zonder enige twijfel.

Ps.:  Dit was echt een geweldig cadeau, lieve kinderen. Dank.
Ps²:  Ik verkeer in tweestrijd. Moeten wij nu een Beatlesweek houden of misschien een Paul Simonweek (met en zonder Art Garfunkel)?  En ik wil ook nog meer weten en horen van die Waterboys uit de film. 

13 opmerkingen:

schrijfselsvanmij zei

Wat een geweldig cadeau! Zo ging ik dit jaar naar Pinkpop, eigenlijk alleen voor het optreden van Sir Paul. Ook zo'n icoon.

schrijfselsvanmij zei

(het was niet de bedoeling om als 'unknown' te reageren)

Het lieve leven... zei

Wat een prachtig geschenk!! Oh ik zou net zo genieten als jij...als jong meisje draaide ik zijn muziek al grijs (ik had de LP met Garfunkel in Central Park) en nog steeds staat zijn (en ook die van Garfunkel) op mijn telefoon en zingen ze regelmatig voor mij als ik sta te koken! Je bent een bofferd! Lieve groet Petra

Jolande zei

Wat een gewelddig cadeau Bertie, dat was het wachten meer dan waard.

Pippa's Hus zei

Wat een fijn cadeau! Wat heerlijk dat jullie er zo van hebben genoten. XX Esther

Neeltje zei

Heb ik maar een woord voor........GEWELDIG!

miekequilt zei

Wat ern geweldig kado. Ook wij zijn al jaren fan.
Een paar jaar geleden was hij met Art in de Arena. Geweldig concert waar wij bij waren.
Maar voor ons blijft Paul McCartney de beste. We zagen hem in Rotterdam een paar jaar terug.

Katrien zei

Echt genoten dus!

Els04 zei

cooool!

Vlimbouter zei

Wat een schitterend cadeau! Graceland heb ik ooit grijs gedraaid en aan zijn songs samen met Art Garfunkel heb ik zoveel goede herinneringen. Heerlijke muziek!

Marthy zei

Ik ben echt heel erg jaloers! Wat was ik daar graag bij geweest. Homeward Bound, The Boxer, ik kan ze zo meezingen. Nog steeds luister ik naar zijn muziek en die samen met Art Garfunkel.

In de weer zei

Wat zijn jullie verwend door de kinderen, geweldig !
Hier wordt ook nog regelmatig naar zijn/hun muziek geluisterd.

Mrs. T. zei

Wat een geweldig cadeau zeg. En nu heb ik lekker Homeward Bound in mijn hoofd zitten.