Ik had gerookte zalm in huis en twee avocado's en toen ik daarvoor een recept zocht en vond, stond daar ook bimi in. Ik dacht dat het een soort kruiderij zou zijn, maar ik zocht het op.
Niks kruiden, het is groente.
AH, waar ik het ook kocht, omschrijft deze groente als 'een oosterse vitaminebom'.
Een kruising van broccoli en kailan(Chinese stengelkool). Bimi bevat meer zink, antioxidanten en vitamine A dan gewone broccoli, groene asperges, boerenkool en spinazie. Er zit ook veel foliumzuur, oftewel vitamine b11, in.
En Wikipedia zegt: Bimi of babybroccoli is een groente die in Japan door de Sakata Seed Company is ontwikkeld, door het kruisen van broccoli met kailan. Bimi is ook bekend onder de namen 'tenderstem' en 'broccolini'.
Je kunt er van alles mee doen. Ik heb het geroerbakt (of is het roergebakken?).
De smaak is niet erg uitgesproken, maar ik vond het misschien daarom juist lekker. Er zijn een heleboel recepten te vinden. Ik ga het vast nog wel eens gebruiken.
Déze keer gebruikte ik dit recept en het was echt lekker. Ik had geen speltpenne, dus ik gebruikte gewone.
Kennen jullie deze groente? Vast wel hè. Ik loop gewoon een beetje achter denk ik.
20 opmerkingen:
Ha dan loop ik ook achter. Heb het wel eens zien liggen maar dacht dat het van die voorgesneden broccoli, 1 persoonsporties was. Het is wel een bommetje van goede dingen. De avocado toevoegen aan de pasta en zalm vind ik een goed idee. Ik zal je recept vast eens terugzoeken.
Bimi, kailan, dit is de eerste keer dat ik ervan hoor... Dank voor je deskundige uitleg!
ik heb het weleens zien liggen maar ben nooit zo van de uitproberige ;) Wel met recepten hoor maar met de bekende producten dan. Maar ach...als het zo gezond is..misschien ga ik het toch een keer proberen. Onze AH heeft s morgens altijd veel 35% stickers op de wat luxere producten...das mijn kans! ;) Lieve groet Petra
Ha,nou loop ik eens voor, heb het al eens gegeten en vond het lekker. Maar dat het zo gezond was wist ik niet. Vandaag kookt mijn man, en ik denk dat ik wel weet wat we gaan eten,want dat recept ziet er heerlijk uit!
Bedankt voor de informatie. Nog nooit van gehoord. Helaas houd ik niet van broccoli en heb daarom een bak met broccolikers in de vensterbank. Ook gezond.
Ik ken het wel. Ik hou erg van groenten en probeer ook graag nieuwe dingen uit.
nou, ik loop dus ook achter!
Bimi had ik nog nooit van gehoord maar wel van baby broccoli. Nooit gegeten of gezien. XX Esther
Nog nooit van gehoord, bedankt!
Ik zag in mijn dashbord al twee dagen bimi staan, maar bij jou was het niet te vinden. Nu dus wel. Ik ken de groente niet, vast lekker.
Met Diane gebeurt hetzelfde, ik zie het wel, maar op je blog staat het nog niet. Je bent waarschijnlijk nog aan het schaven.
Oh Ferrara, ik weet het. Ik had per ongeluk op publiceren gedrukt en daarna weer terug geplaatst naar concept. Maar dan heb jij het dus al gezien. Blijkbaar. Denk ik.
Ik ben ook zo'n achterloper, nooit van bimi gehoord en het ook nooit zien liggen.
Maar je had wel baharat in huis? Daarvan heb ik ook nooit gehoord.
Mijn man, mijn privékok, heeft het vandaag gekookt: heerlijk!!!!
Ik kende het wel, maar heb er nog nooit iets mee gekookt.
Nee hoor je loopt niet achter! Ik heb er nog nooit van gehoord, heb het nog nooit gezien en er nog nooit iets over gelezen. Je bent gewoon een trendsetter jij! :-)
Nog nooit van gehoord, maar toch benieuwd om het ook eens te proberen. Bedankt voor de tip! Het lijkt me lekker.
Ik heb er wel van gehoord maar het nog nooit gekookt. Het recept heb ik maar even bewaard, want het lijkt me wel wat! Vraag ik me alleen nog af wat baharat is... ;)
Baharat is een kruidenmengsel en bestaat uit paprika koriander peper kaneel komijn kardemom ui knoflook nootmuskaat kruidnagels. Ik heb het in zo'n blikje van Jannie Boer
Zonder zout
Jonnie Boer
Ik loop dus ook achter :-)
Een reactie posten