Totaal aantal pageviews

maandag 2 september 2013

Hndschds

Geen idee wat je hier ziet hè. Ja, een superleuk ouderwets stofje. Dat is wel duidelijk. Ik had de titel expres een beetje onduidelijk gemaakt. Kon je even raden.
Maar zo is het wel genoeg.
Het is de bekleding van een handschoenendoos. Handschoenendoos? Ja,  dat is een doos waar dames vroeger hun handschoenen in bewaarden. Logisch toch. Scroll maar even een stukje naar beneden, dan zie je er twee.


De bovenste is nog van mijn moeder geweest.
Het is gek, ik heb alles van mijn ouders na hun dood op moeten ruimen. En omdat ik geen broers of zussen heb moest ik helaas over alles, maar dan ook echt over alles een beslissing nemen.  Sommige dingen doe je natuurlijk nooit weg. Maar heel veel bewaren kon ik ook niet jammer genoeg. Ons huis is niet heel groot en met drie kinderen hadden we al genoeg spul van ons zelf.
Deze handschoenendoos mocht niet weg.
Mijn moeder heeft hem heel vroeger misschien gebruikt voor het doel waar hij voor was, maar in mijn tijd bewaarde ze er sieraden in. Ik vond het als kind heerlijk om in die doos te rommelen.
Je ziet dat de doos totaal verschoten is en op sommige plaatsen is de stof een beetje versleten. Ik had al eens een prachtig stofje gekocht waarmee ik de doos opnieuw wilde bekleden. Maar ik durf het niet aan. Zo handig ben ik niet. Ik ken ook niemand die dit goed zou kunnen.
Dus staat de doos er. Hij ruikt nog steeds een beetje naar mijn moeder.
De blauwe doos vond ik op een rommelmarkt. Het prijsje staat er nog op. V&D:  2,75.
Ik heb er iets meer voor betaald, want ik vind hem zo leuk. Dus nu staan er twee.
Alleen die tweede ruikt niet naar mijn moeder...

4 opmerkingen:

Marga zei

hoe is het mogelijk, mijn moeder had dezelfde doos! Hij staat nog bij mijn vader, geen idee wat er in zit, in mijn tijd, zaten er zakdoeken in!

Jeanne zei

Niets aan veranderen Bettie, waarom zou je?
Juist die oude stof en geur houden de herinnering vast.
En als je zonodig dozen wilt gaan ( leren) bekleden, neem dan een grotere, waar de handschoenendoos van je moeder in past. Kan je niks, hoewel, .... mag je alles fout doen en is de doos van je moeder gelijk goed beschermd als die er in bewaard wordt.

Bertiebo zei

Wat bijzonder, Marga! Maar ja, jij en ik hadden wel meer overeenkomsten.
En Jeanne: misschien heb je wel gelijk.

Therese zei

Wat een mooie herinnering. Ik heb toen ik ongeveer 16 jaar was, van mijn oma een set dozen gekregen: een naaidoos, een zakdoekendoos en een handschoenendoos. Ik heb ze allemaal nog, al zitten er heel andere dingen in. En handschoenen hebben er nooit in de doos gezeten. Ik droeg alleen wanten. Maar 'een jongedame' moest zulke dingen hebben, vond mijn oma. Ik ben blij dat ik ze nog steeds heb.