Totaal aantal pageviews

donderdag 26 september 2013

Jersey Boys

Een speciale dag voor ons, is 25 september.  Een dag die we ook meestal met een speciaal uitje vieren. Gisteren waren we naar de musical Jersey Boys, in Utrecht
Nou hadden we Jersey Boys al eens eerder gezien, in Londen. Dat wil zeggen een gedéélte van Jersey Boys hadden we gezien.
We kwamen toen op het nippertje aan bij het theater, waar bleek dat ik de kaartjes in het hotel had laten liggen. En zonder kaartjes mochten we er niet in, zelfs niet als ik mijn paspoort aan de kassa zou afgeven. Waarop echtgenoot onze kaartjes rennend is gaan halen, zonder boos te worden  en we uiteindelijk toch nog een flink deel van de voorstelling zagen. En er van genoten.
Dus nu wilden we de rest ook nog zien. Jersey Boys is het verhaal van Frankie Valli en The Four Seasons. Franki Valli, een jongen van Italiaanse afkomst uit een arme wijk. Door de muziek ontstijgt hij zijn milieu. Samen met zijn band scoort hij wereldhits en wordt beroemd, al heeft dat leven natuurlijk ook een prijs, die betaald moet worden.
Een beetje te hard vonden we de muziek soms, een beetje blikkerig. Maar wel mooi gezongen en goed gespeeld. Franki Valli stond bekend om zijn falsetstem en Tim Driesen, de hoofdrolspeler kan ook zo hoog zingen. Bijzonder.
Dus nu maar eens even een youtube filmpje van de echte Frankie Valli and the Four Seasons:3 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

echt heerlijke muziek, deze musical staat ook op ons lijstje.

Unknown zei

Klinkt goed! En nu ben ik heel benieuwd waarom 25 september zo speciaal is. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf houden!

Bertiebo zei

Geen geheim hoor, Lidwien. Het is de dag waarop Frits en ik besloten ons leven te delen.