Totaal aantal pageviews

woensdag 20 mei 2015

Rondvaart

Vorige week maakten we een rondvaart door de Amsterdamse grachten.
Nou heb ik dat in het verleden best vaak gedaan. Ik ging namelijk ieder jaar met mijn groep naar het Anne Frankhuis. We gingen dan met de trein, een hele belevenis voor sommige kinderen. De school betaalde dat uitstapje voor de schoolverlaters en dat was toch een flink bedrag. Ik vond het dan altijd jammer om alleen het Anne Frankhuis te doen als we er toch waren en vroeg toestemming aan de ouders om later terug te mogen komen. Dat mocht altijd en dan deden we nog iets in Amsterdam. We zaten op de Dam, gingen naar het Vondelpark, speurden naar het oudste huis, gingen op de roltrap in de Bijenkorf naar boven en weer naar beneden, deden een speeltuin aan om te lunchen en maakten een rondvaart. Maar ja, tijdens die rondvaarten met de kinderen had ik zelf niet de tijd om uitvoerig te kunnen kijken naar al dat moois.
Toch zou ik er niet aan gedacht hebben om nog eens een rondvaart te maken. 't Was doordat we de kaarten hadden gekregen, dat we het deden. Zo leuk!
Wat is Amsterdam toch prachtig. Helemaal zo in het voorjaar, met dat ontluikende groen. Echt geweldig. Kijk zelf maar, ik laat een paar foto's zien:


Beslist een aanrader. Vanaf het water zie je de stad toch anders. Nou oké, nog een keer de Westertoren dan.4 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Ik ben hier geboren en getogen zoals men wel zegt ,ken alle hoekjes en heb overal in amsterdam gewoond maar blijft boeien ,terwijl ik ook erg geniet van de rust in de tuinsteden,leuk blogje

Onlie Mie zei

Ik durf het bijna niet bekennen maar ik ben nog maar 1 keer in Amsterdam geweest... Bijna 40 jaar geleden... Vaak zeggen we "We moeten een keertje Amsterdam doen" en tot nu toe kwam het er niet van... bij het bekijken van de mooie foto's ben ik nu wel zeker dat we er snel werk van moeten maken!

Mirjam zei

Het is voor mij ook al weer heel wat jaren geleden dat ik voor het laatst zo'n rondvaart maakte in Amsterdam, ik denk dat mijn oudste toen een jaar of 5 was (nu 31). Maar ik kan me nog goed herinneren dat het heel leuk is om de stad, de panden en de grachten van een heel andere hoek te bekijken... echt een geniettochtje dus...
Ik wens je een heerlijke dag,
Liefs,
Mirjam

Ingrid Orens zei

Hier zit nog zo'n Belgisch trutje wat met blozende kaken moet toegeven dat ik slechts één keertje in Amsterdam ben geweest..... Oeps... Vorig jaar was dat, voor een voorstelling in De La Mar. En toen hadden we te weinig tijd om nog veel te bezoeken. Maar ik heb goeie voornemens voor deze zomer !!