Totaal aantal pageviews

zondag 10 mei 2015

Lillian Leitzel

Ik kreeg via Postcrossing een kaart van iemand uit Cleveland, USA. Een kaart waar ik om het voorzichtig uit te drukken niet zo heel veel aan vond. Dat kan gebeuren natuurlijk. Ik houd ook absoluut niet van zg. multi-view kaarten. Van die kaarten waarop uit een bepaalde plaats vijf of zes dingen uit die plaats worden getoond. Toch krijg ik ze soms. Niks aan te doen, smaken verschillen. En bovendien, de zender heeft vast z'n best gedaan.
Nou goed, de kaart van vandaag vond ik dus niks, maar de postzegel die er op zat... geweldig!

Zo'n postzegel vraagt om nader onderzoek. Barnum & Bailey ken ik. Dat is een al heel lang bestaand circus. Ik weet niet helemaal zeker of het nog steeds bestaat, maar ik denk het wel.
Maar wie was Dainty Miss Leitzel?
Dat zocht ik even op.
Ze werd geboren in Breslau in 1891. In een circusfamilie. Haar acts moeten fantastisch geweest zijn als acrobaat en 'sterke vrouw'.
Ik vond een leuk oud filmpje uit 1929, waarin je haar ziet optreden. klik
Ze stierf in 1931 na een val in de circusarena in Kopenhagen. Treurig is dat.

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Geen woord te veel gezegd, wat een prachtige postzegel. Ik moet bekennen dat ik, als we op vakantie zijn, regelmatig van die multiview kaarten naar familie en vrienden stuur. Ik heb een lijst met 18 adressen waar ik elke vakantie een kaart naar toe stuur, dan is het wel eens heel lastig om mooie kaarten te vinden om te versturen... Maar een kaartje krijgen ze, telkens weer...
Fijne moederdag,
Liefs,
Mirjam

Bertiebo zei

Precies, Mirjam.Daar gaat het om!

Ingrid Orens zei

Vroeger waren die multiview kaarten echt wel "in", nu zie je ze steeds minder en minder... Wie weet gaan ze binnen een jaar of 50 nog verzameld worden ;-) !
Maar de postzegel, die is echt wel prachtig !!