Totaal aantal pageviews

donderdag 14 mei 2015

Donderdag: Rommelmarkt

Kijk, zo ongeveer lagen deze poppenkastpoppen op de grond. Te koop op de koningsdagvrijmarkt.
En ik kon ze echt niet laten liggen.
Dat iemand de moeite heeft genomen om voor vijf poppen een gewaad te breien...
Dat is toch wel speciaal vind ik. Ik had het ook nog nooit eerder gezien, zo'n gebreide outfit. Dus ik heb ze maar meegenomen, want je weet nooit waar ze anders terecht komen, hahaha.
We hebben denk ik ergens ook nog wel een poppenkast...
Het punt is dat ik nooit goed was in poppenkast spelen. Ik moest het vroeger wel eens doen, o.a. op een stage bij kleuters.
Kleuters vind ik geweldig hoor, maar als juf was het helemaal niks voor mij. De kinderen keken massaal naar een vlieg als ik mijn best stond te doen. Of naar een bij of naar wat dan ook. Maar niet naar de poppenkast.
Maar misschien kan Anna later zelf heel goed spelen met die poppen. Dan ben ik wel publiek!

Ps.: Anna ontdekte vorige week Jan Klaassen (ik had nog niet opgeruimd). Ze vond hem leuk. Toen we kort daarna gingen fietsen moest Jan Klaassen mee, op haar hand. En kwam dat even goed uit. Het was mooi weer, maar wel koud. Ik wilde dat ik er ook twee mee had genomen op de fiets!

5 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat een mooie poppen en zeker met die gebreide kleertjes aan...
En wat een herkenbaar stukje ook, ik heb ooit de opleiding voor kleuterjuf gedaan (maar niet afgemaakt) en toen moest ik tijdens mijn stage ook een keer poppenkast spelen... kon ik dus echt niet. Ook later voor mijn eigen meiden bakte ik er niets van...maar gelukkig hadden mijn meiden fantasie genoeg om zelf met die poppen te spelen..haha...
Fijne dag verder nog,
Liefs,
Mirjam

Onlie Mie zei

Haha poppenkastpoppenhandschoenen! Als dat niet origineel is! Ge gaat dat zien ... Anna wordt kampioen poppenkastspeelster! Met zulke originele poppen... Je kan er natuurlijk nog altijd een cactus inzetten... zoals bij Ingrid : http://nicelittlebirdie.blogspot.be/2015_04_01_archive.html
Fijn weekend!

Happy Earl Grey zei

Dat zou een opzienbarende fietstocht zijn geworden met de popjes aan het stuur. Leuk idee trouwens.
Groet El

Ingrid Orens zei

Och hoe schoon ! Die popjes zijn zo lief, dat ik het zelfs niet over mijn hart zou krijgen er een cactus in te zetten !!

Susan van der Zwaag - Sondeyker zei

Whahaha heerlijk die opmerking van je om je wens dat je had gewild dat jij er ook twee had mee genomen.
Ik herinner me weer dat wij ook een grote poppenkast hadden, gemaakt door mijn vader, mmm eens vragen aan mijn broer of hij hem nog heeft ;). De poppenkast poppen heb ik geloof ik bij mijn moeder in de garage liggen.