Totaal aantal pageviews

dinsdag 26 mei 2015

Pepernotenspeciaalzaak

Pepernoten wil ik eigenlijk de dag ná Sinterklaas al niet meer eten. Maar als ze in augustus al in de winkel liggen -  wat ik echt belachelijk vind - , wil ik ze eigenlijk wel proeven. Dat doe ik dan niet, ik beheers me een paar weken en dan ga ik voor de bijl. Erg jammer.
Dus het is maar een geluk dat ik na Sinterklaas niet meer hoef. Hetzelfde geldt voor paaseitjes trouwens. Ik ben er gek op, maar na Pasen niet meer.


Om op de pepernoten terug te komen, als je nu wel het hele jaar wilt genieten van deze lekkernij, dan kan dat. Er is een pepernotenspeciaalzaak geopend in Amsterdam. In de Van Woustraat. op nr. 101. Er zijn meer dan 35 soorten pepernoten te vinden: gewone, maar ook met yoghurtsmaak of gember of kaneel, stroopwafel, sinaasappel of cappuccino. En verder ook taaitaai en speculaas.
www. pepernotenfabriek.nl
Ik had er al een tijd geleden over gelezen, dus toen we vorige week gingen kijken, omdat ik het idee zo grappig vind, was er al een en ander veranderd. Er werd nu ook yoghurt verkocht en granola.
Snap ik, ik kon me ook al niet voorstellen dat een winkel van alleen pepernoten kan bestaan.
Maar wat ik stom vond was dat je niet goed kon proeven. Ik bedoel het zou toch een kleine moeite zijn om uit alle zakjes een paar pepernoten in een bakje te doen. Of gewoon op wens van de klant er een of twee uit te halen.
Er lag alleen Tiramisu om te proeven en die nootjes vond ik niet lekker. Maar ik hou ook niet van Tiramisu, dus dat lag vast aan mij.
Enfin, uiteindelijk besloten we tot sinaasappelsmaak. En ook die vielen tegen. Beetje muffig.
Nou ja, voortaan houd ik het weer gewoon op kruidnoten.  Maar niet in mei!3 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Ik snap je redenering - in een speciaalzaak voor pepernoten, moet je de klanten toch laten proeven ! Hoe weet je anders wat te kiezen als er zoveel keuze is !
Het idee is wel leuk, een pepernotenwinkeltje.
Hier zijn pepernoten met Sinterklaas niet zo ingeburgerd, wel jammer. Gelukkig is er de Hema en beginnen de AH's ook overal hun kop op te steken, zodat wij nieuwsgierige Belgjes er ook kunnen vinden met Sinterklaas !

Stins zei

Uh nee, zo'n winkeltje lijkt me niet zo'n succes... En als je niet mag proeven al helemaal niet!
Doe mij ook maar gewoon de kruidnoten, en dan het lieft zo rond Sint tijd... ;-)

Jolande zei

Ik ben het helemaal met Stins eens.