Totaal aantal pageviews

woensdag 27 mei 2015

De kikkerprins

Nóg een leuk boekje. Ook niet in een boekwinkel, maar bij Ikea. En ook dit boekje is voor Anna.
Het kostte maar 3,99 en ik vond de plaatjes zo schattig. De tekst is van Ulf Stark en de tekeningen van Silke Leffler.

Prinses Klara verveelt zich, maar 'Gelukkig',  zegt haar vader de koning, 'gelukkig,komt Prins Karl logeren, want zijn ouders moeten op reis'.
Karl en Klara hebben het heel gezellig, maar het mag niet te leuk worden. Want als Karl helemáál gelukkig is, zal hij door een bezwering van een fee bij zijn geboorte, in een kikker veranderen.
Je begrijpt: Karl wordt heel gelukkig en dat betekent dat hij in een kikker verandert. Alleen als hij door een prinses wordt gekust zal hij weer prins worden. Maar er zijn duizenden kikkers, hoe kan Klara hem herkennen?
Gelukkig lukt dat toch. Klara herkent Karl aan zijn mooie gekwaak.

Op dat moment verandert de fee in een wolk en vanaf die dag leven Klara en Karl zo gelukkig als ze zelf willen. Karl zingt met zijn mooie stem heel vaak voor Klara. En heel af en toe komt er een klein kwaakje tussendoor.


10 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat een schattig boekje. Als je die tekeningen bekijkt dan snap je dat 'Tilda' ook Zweeds is...
Ik wens je een heel fijne dag,
Liefs,
Mirjam

Jolande zei

Ik hou wel van varianten op bekende sprookjes, dit klinkt ook erg leuk.

Marthy zei

De volgende keer dat ik bij Ikea kom toch eens kijken naar dit leuke boekje. Echt een meisjesboekje voor onze kleine Saar.

debora zei

leuk ,ee!heb ik in het tweevoud gekocht met de knuffels Karl en Klara erbij,dan komen die precies uit het boek.heb ik dan 1voor als mn kleindochtertje wat groter is ,en 1voor als ik eens een geschenkje moet geven aan iemand.heb daar ook het boek van het egeltje met de bijpassende knuffel gekocht en het boek over het draakje met het draakje als knuffel-gaf ik aan mn buren voor hun kindje-vonden ze super.wat zijn dit leuke boeken!

Onlie Mie zei

Superleuk boekje en heerlijke tekeningen...Zou ik echt wel voor mezelf willen!

Hanneke zei

Ga ik volgende keer naar kijken bij IKEA. Kleindochter is nog geen zes maanden, ik heb nog even.

KnutzEls zei

Toch al vaak geweest en nooit gezien... En dat er ook knuffels bij zijn. Volgende keer ga ik zeker kijken!

Bertiebo zei

Ja die knuffels waar Debora op wijst. Die zag ik pas de tweede keer. Ze zijn leuk! Maar ik dacht ik wacht nog even. Eerst eens kijken of Anna het boek leuk vindt. Er is ook nog een tweede boek trouwens

FIEKE zei

voor welke leeftijd is dit boekje?

Bertiebo zei

Vanaf dat je kinderen sprookjes vertelt of voorleest. Ik denk vanaf een jaar of vier, of drie misschien. Mijn kleindochter is tweeeneenhalf en we hebben wel de plaatjes uitgebreid bekeken. En ik heb er over verteld.