Totaal aantal pageviews

zaterdag 23 mei 2015

De waarheid over de zaak Harry Quebert

Wow, wat een boek dit.
Een page-turner van meer dan zeshonderd bladzijdes. Dat is nog eens wat.
Ik las dat bij het verschijnen van  dit boek het gezeur over literatuur versus lectuur weer is opgelaaid, maar dat interesseerde mij al nooit zo erg.
Dit is echt een heel bijzonder boek vind ik. Een aanrader!!
Heel spannend en je wordt voortdurend op het verkeerde been gezet over die waarheid uit de titel. Je denkt dat je het weet, maar mooi niet!
Het verhaal is nogal ingewikkeld (maar heel goed leesbaar), dus ik neem voor het gemak even de omschrijving van de achterflap over:
New York, voorjaar 2008. De jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer's block en dat terwijl de deadline van zijn uitgever nadert. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos is verdwenen. Op Nola's lichaam ligt het manuscript van de roman die Queberts doorbraak naar het grote publiek was. Harry Quebert is onmiddellijk hoofdverdachte en zijn beroemde roman komt in opspraak. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld vertrekt Marcus naar Harry's huis om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen. Maar de waarheid blijkt veel gecompliceerder dan hij dacht. 


3 opmerkingen:

Anita Willems zei

Vorig jaar gelezen in de zomervakantie. Het was sinds lang dat ik een paar uur achterelkaar heb gelezen! Prachtig verhaal. Heel beeldend ook, ik zou het stadje zo kunnen tekenen. Personages goed neergezet.

Katrien zei

Naar dit boek heb je mij nieuwsgierig gemaakt. Ik ga het meteen reserveren via de bibliotheekapp. :-)

Katrien zei

Gedaan. :-)